В неделя спират камионите по магистралите още от обяд, съобщи

...
В неделя спират камионите по магистралите още от обяд, съобщи
Коментари Харесай

Пътна полиция със засилен контрол заради абитуриентските балове и изборите

В неделя стопират камионите по автомагистралите още от обяд, заяви Мария Ботева от Пътна полиция. Ограничение ще има и на следващия ден, само че не в подобен мащаб.

От Пътна полиция приканиха зрелостниците да мислят за сигурност, тъй като в моменти на еуфория постоянно се показвали през прозорци и люкове на колите. Тези, които ще возят зрелостници, също да се преценяват с правилника за придвижване, тъй като посредством видеокамерите КАТ ще сформира актове на нарушителите, предлагат от полицията. Това може да се случи даже една година след нарушаването.

В София ще има и моторизирани пътни служители на реда, които ще оказват помощ на всички колони с коли с зрелостници, с цел да не се получават тапи. Освен това още от обяд в събота ще има затворени, поради изборите, места в София.

През 2018 година са засечени над 400 нарушавания по абитуриентски балове. Повече от половината са за непоставени колани или погрешно транспортиране на пасажери.

От Охранителна полиция обясниха, че ще бъде засилена защитата по изборите, пикът на баловете ще е тъкмо сред 24 и 26 май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР