В неделя рано сутринта (на 23 септември), точно в 04:54

...
В неделя рано сутринта (на 23 септември), точно в 04:54
Коментари Харесай

Какво време ще ни донесе астрономическата есен

В неделя рано сутринта (на 23 септември), тъкмо в 04:54 ч., настъпи астрономическата есен.
 
Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя стартира с есенното равноденствие, което е към 23 септември в Северното полукълбо и към 21 март в Южното полукълбо.
 
Според метеорологията есенни са месеците септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май - в Южното полукълбо.

Есента е временен сезон, през който от време на време има много високи температури в неговото начало, има и умерени до по-ниски температури към неговия край.
 
Със зимното слънцестоене - към 21 декември в Северното полукълбо и към 21 юни в Южното полукълбо, стартира астрономическото начало на идващия сезон - зимата.
 
Още с настъпването си есента ще донесе по-хладен въздух. Въпреки това същинското захлаждане се чака незабавно след серията почивни дни.

Днес облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който вечерта в източните региони ще се ориентира от изток, а в останалата част от страната ще стихне. Максималните температури ще са сред 26 и 31 градуса, малко по-ниски по морския бряг.
 
Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънце в следобедните часове, без превалявания.
 
Над планините облачността ще е променлива и превалявания са малко евентуални. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър.

В началото на новата седмица времето ще бъде много динамично, с чести промени напразно и внезапно захлаждане. Облачността ще е променлива. През нощта против понеделник вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България - сдържан.
 
Дневните температури краткотрайно ще се покачат, повече в източната половина от страната, където тук-там ще доближават 30-33 градуса. В северозападните региони, където след обяд вятърът ще се обърне от северозапад, ще стартира намаляване на температурите.
 
През нощта против вторник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Във вторник ще бъде много прохладно и ще нахлува леден въздух. Температурите внезапно ще се намалят и дневните няма да надвишават 15-20 градуса. Само на обособени места, основно в източните региони, ще превали слаб дъжд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР