В неделя президентът на САЩ Доналд Тръмп труитна, че държавата

...
В неделя президентът на САЩ Доналд Тръмп труитна, че държавата
Коментари Харесай

Тръмп обещава нова държавна помощ за фермерите в САЩ

В неделя президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп труитна, че страната ще обезпечи нов рунд от финансова поддръжка за " по-малките ферми и фермери ", съобщи Reuters. Причината е сривът на техните доходи, породени точно от комерсиалните политики на самия президент, и голямото ниво на задлъжнялостта в бранша.

Our great Farmers will recieve another major round of “cash, ” compliments of China Tariffs, prior to Thanksgiving. The smaller farms and farmers will be big beneficiaries. In the meantime, and as you may have noticed, China is starting to buy big again. Japan deal DONE. Enjoy!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17 ноември 2019 година
По думите на Тръмп, средствата за новата инжекция ще бъдат обезпечени точно от митата, платени за вноса на китайски артикули в Съединени американски щати. Това ще е вторият рунд на финансова поддръжка, откакто против първия имаше рецензии, че е облагодетелствал главно огромните играчи в бранша, показват от Zero Hedge.

Заради повишаването на цените, високия размер на задълженията от страна на земеделските производители и загубата на пазар, която докара до сриване на приходите, през 12-те месеца, които завършват в края на септември, броят на банкрутите доближи 580. Това е растеж от 25% по отношение на същия интервал на предходната година.
 Влошаващата се земеделска рецесия в Съединени американски щати докара до банкрута на от ден на ден производители
Влошаващата се земеделска рецесия в Съединени американски щати докара до банкрута на от ден на ден производители

През първите девет месеца на годината техният брой е повишен с четвърт по отношение на година по-рано

" Въпреки лекият растеж на цените на някои типове земеделска продукция и спомагателната поддръжка посредством държавни заплащания, приходите на фермерите и темповете на погашение на заемите спадаха умерено ", показват от Федералния запас на Канзас. " Продължаващата уязвимост на бранша оказва спомагателен напън върху финансите на фермите, а признаците за леко увеличение на кредитния стрес остават. "

Прогнозата е постъпленията на участниците в бранша да продължат да се свиват и през идващите тримесечия, а 2020 година също да бъде отрицателна за земеделските производители. Същевременно договорката за изкупуване на американска продукция от Китай за 50 милиарда $ към момента не се е материализирала, макар че Тръмп туитна, че страната възобновява огромните покупки.

Самият Китай стартира да внася царевица и соя от Бразилия и Аржентина и към този момент подписа търговски съглашения с Австралия, Европа, Южна Америка и Нова Зеландия за доставка на говеждо, млечни артикули и свинско.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР