В неделя полицейският синдикат официално обяви, че полицаите излизат на

...
В неделя полицейският синдикат официално обяви, че полицаите излизат на
Коментари Харесай

Борисов обеща униформи и гориво на полицаите

В неделя полицейският профсъюз публично разгласи, че служителите на реда излизат на народен митинг на 5 юли

Още по тематиката
И още: Трудният избор пред Централна Европа Макрон или Орбан?

Служителите в бранша на сигурността са срещу всевъзможни промени

Няколко дни преди служителите на реда да излязат на оповестения за 5 юли митинг, министър председателят Бойко Борисов взе участие в националното заседание на Министерство на вътрешните работи и даде обещание пари за летни униформи на служителите на реда, както и за гориво. В същото време министър-председателят още веднъж предложи да се спре с административния тормоз над жители и даде инструкции на регионалните шефове да се наредят по опашките в дирекциите си, с цел да схванат от кое място идва казусът. Премиерът даде обещание при потребност и повече пари за Министерство на вътрешните работи за сигурност по време на идното председателство на Европейски Съюз.

Борисов обаче отклони журналистически въпрос какво мисли за желаното от полицейските синдикати нарастване на заплатите.

Държавна благотворителност

" Думата нямаме пари за бензин или нафта не желая да я слушам. Винаги има още какво да се желае. За страдание доста работа се свършва, само че чувството за работата на полицията е като отидеш да си извадиш някакъв документ ", сподели Борисов, който приказва близо 30 минути.

Той съобщи, че ще се отстрани лимитът на горивото за полицейските коли. Анализ посочил, че годишно това би коствало най-вече 4-5 млн. лева, за което бил осведомен финансовият министър. " Разбира се, да не се мине до другата прекаленост - да почнете да крадете бензина и нафтата ", предизвести министър председателят и разясни, че шефовете носят отговорност за маршрутите на служителите на реда.

Премиерът подреди още да се дадат нужните 10 млн. лева за летни униформи - в случай че трябвало, държавното управление щяло да даде и 15 млн. лева " Незабавно им давате парите за униформите да идат да си напазаруват ", заръча Борисов, с което се разбра, че пари би трябвало да се дадат на служителите на реда, а не непосредствено униформи.

Битка с административната тежест

В изявлението си Борисов неведнъж загатна, че в министерството има прераздути щатове, насочи и рецензия към администрацията в Министерство на вътрешните работи с думите: " Тормозите жителите свиреп. Лична карта се желае и акт за раждане. Защо ви е този акт за раждане ", попита той. И заръча: " Всичко да прегледате и с по един документ, в случай че съкратим, че по 26 млн. часа харчат хората да се редят по опашки. С административната тежест няма да има компромис ", предизвести министър председателят.

" Хората почват да псуват от гишетата и стигатдо мен ", оплака се той и подреди всеки от регионалните шефове в Министерство на вътрешните работи да задели време " да заседне на една опашка " и да направи инспекция за какво се стига до тях. " Не може да сме бездушни, като пристигна човек и застанал часове да чака. "
Борисов разяснява и въпроса с така наречен битова престъпност. Каза, че ще се назначават хора, какъвто ангажимент е поело държавното управление.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР