В неделя от 11.00 ч. на стадион "Кипровец" в Чипровци

...
В неделя от 11.00 ч. на стадион "Кипровец" в Чипровци
Коментари Харесай

Атлетико/Монтана/ посреща Риал за първата в историята на Северозапада футболна среща между жени

В неделя от 11.00 ч. на стадион "Кипровец " в Чипровци ще се изиграе другарска среща сред женски обединения на ФК "Атлетико "/Монтана/ и ФК "Риал " от село Ковачевци по общоприетите правила на футбола. Досега в Северозапада няма имало женски тим, който да е играл мач 90 мин. на игрище със общоприети размери.
Гостите от "Риал " от 2017г. са постоянни участници в държавното женско състезание. През сезон 2018/2019 приключват на 9-то място. "Риал " е участник в конкуренцията за купата на България при дамите и са тим с не дребен опит.
"Атлетико " досега не е взел участие в държавното женско състезание, само че от основаването си приготвя женски състав, с който през сезон 2016/2017 започва сносно. Към днешна дата към 20 девойки се готвят в тима и ще показват района на най-високото равнище на женският футбол в България.
В неделя, въпреки и с някои изчезнали съществени футболистки, играещи на основни позиции, съставът на "Атлетико " ще излезе да премери сили и да си свери часовника.
Благодарение на кмета на Чипровци - Пламен Петров, двата тима ще се насладят на страхотната база в балканското градче.
Тази година управлението се надява тимовете девойки до 13, 15 и 17 години да бъдат включени в шампионатите. Освен това, поръчката за присъединяване в Държавното женско състезание е прегледана от Аматьорска футболна лига и Комисията по женски футбол към БФС, като остават да се изчистят някои дребни детайла, с цел да може първият женски тим по футбол от Северозапада да може да взе участие на най-високото равнище на женският футбол в страната ни.
От клуба се надяват даже и при отрицателен резултат, с контролната среща да стимулират девойките да се развиват в този спорт.
По време на другарската среща "Атлетико " ще показа новата си екипировка, обезпечена от "Ефбет ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР