В неделя от 10.00 часа в новия парк на Девня

...
В неделя от 10.00 часа в новия парк на Девня
Коментари Харесай

Площадни тържества за Великден в Девня и Аксаково

В неделя от 10.00 часа в новия парк на Девня стартира огромното празнуване на Великден. Събитието ще стартира с „ Великденско утро “, което ще даде опция на всички присъстващи да напишат своето празнично обръщение на огромно яйце, ситуирано на сцената.

Сред другите акценти е състезанието за рисунка, озаглавен " Великден през моите очи ", в който ще вземат участие възпитаници от двете учебни заведения в Девня. Предвиден е и детски конкурс за най-красиво яйце, в който всяко дете може да донесе своето изрисувано великденско яйце в деня на празника.

Майсторите на домашно приготвените козунаци още веднъж ще имат опция за присъединяване в конкуренцията за феновете на кулинарията.

Един от гвоздеите на програмата ще бъде надпреварата по битка с яйца. То минава през няколко стадия, като спечелилият и двамата му подгласници печелят награди. Няма възрастови ограничавания за участниците.

Празничен концерт на откритата сцена в парка ще изнесе Капански отбор – Разград.

От 10.00 часа на площада в Аксаково ще се организира за поредна година Великденски концерт. Участие ще вземат фолклорните танцови и певчески колективи към Народно Читалище „ Просвета – 1905 ”, школите към ЦПЛР-Аксаково и деца от ДГ „ Детство мое “ и ДГ „ Дружба “ в.Аксаково.
Ще има и базар от ръчно направени великденски неща./dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР