В неделя БСП представи нова програма за бъдещето на страната,

...
В неделя БСП представи нова програма за бъдещето на страната,
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Трябва да попитаме хората за въвеждането на еврото

В неделя Българска социалистическа партия показа нова стратегия за бъдещето на страната, която социалистите нарекоха „ Визия за България”. Според тях това не е опция на ГЕРБ, а на системата.

Корнелия Нинова изясни, че новата визия е предизвикана от диагнозата на един академик от Българска академия на науките, че България е в клинична демографска гибел. Социалистите разискаха концепциите за развиване на страната в четири предпочитани сфери - стопанска система и приходи, районно развиване, опазване на здравето и обучение.

Българска социалистическа партия желае държавното управление да си върви, ГЕРБ: дайте причини

„ Корнелия Нинова сложи въпроса за еврото на разискване в Българска социалистическа партия за да се стартира този диалог.

Идеите ни в документа подлежат на полемика и ще обикаляме страната, с цел да се срещнем с организации. Няма по какъв начин да си затворим очите, че в България има доста хора, които слагат под въпрос полезността на това деяние. Искаме да чуем какво мислят хората”, изясни Александър Симов от Българска социалистическа партия, пред NOVA .

Борисов за европредседателството: Успех, Нинова: Провал

Относно предлагането за безвъзмездни детски градини, той разясни, че става въпрос за политическа воля за смяна, а не да се вземат пари от една сфера и да се дадат в друга.

„ Става въпрос за цялостна метаморфоза на страната. Не е диалог за пари, а за действителна и съответна политика. Разговорът за пари ще излезе на дневен ред, само че когато стартират да се вършат тези мерки”, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.

„ На процедура има две Българии, които нямат нищо общо между тях. Ако ние не създадем политика, която да запуши тази огромна разлика, в никакъв случай няма да можем да кажем, че сме просперираща страна. Затова са и тези хрумвания – за безвъзмездни детски градини, както и това лечебните заведения да не са повече търговски сдружения. Това са естествени неща, които би трябвало да бъдат променени”, сподели още Симов.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР