В неделя канадската полиция пое пълен контрол над центъра на

...
В неделя канадската полиция пое пълен контрол над центъра на
Коментари Харесай

Центърът на Отава вече е без протестиращи

В неделя канадската полиция пое цялостен надзор над центъра на столицата Отава и сложи ограждения, до момента в който общински чиновници чистеха отпадъците, а снегорини разчистваха улиците след два дни на конфликти и 191 ареста, с които завърши триседмичната окупация на града, заяви Ройтерс.
Демонстрантите използваха стотици камиони и други транспортни средства, с цел да блокират центъра от 28 януари насам, което принуди премиера Джъстин Трюдо да приложи рядко употребявани изключителни пълномощия.
Полицията заяви, че са били изтеглени седемдесет и шест транспортни средства.
В неделя последните стачкуващи раздигнаха логистичния център на по този начин наречения „ Конвой на свободата “, който беше ситуиран на паркинг край автомагистрала и откъдето се доставяха протестиращите пред канадския парламент. Мястото беше разчистено, откакто полицията раздаде листовки, с които предизвести участниците да изоставен, тъй като в противоположен случай са застрашени с арест и санкция.
Протестът първоначално настояваше за анулация на наложителната имунизация на водачите, с цел да могат да минават границата, само че след това блокадата се трансформира в проява против държавното управление на Трюдо. В събота полицията употребява пикантен газ и зашеметяващи гранати против най-упоритите стачкуващи и освободи по-голямата част от пространството пред Народното събрание. Други протестиращи напуснаха сами позициите си през нощта.
Срещу задържаните са повдигнати 389 престъпни обвинявания, в това число възпрепятстване на полицията, непокорство на правосъдно разпореждане, нахлуване, безчинство, владеене на оръжие и нахлуване над полицейски чиновници.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР