В неделя Израел официално обяви състояние на война, след като

...
В неделя Израел официално обяви състояние на война, след като
Коментари Харесай

Многополюсна война: Нападението на Хамас над Израел, стана удар срещу Зеленски

В неделя Израел публично разгласи положение на война, откакто палестинците започнаха интервенция " Буря Ал-Акса ", откакто израелските военни направиха разгром в джамията Ал-Акса, след което палестинците нападнаха с ракети, откакто ЦАХАЛ... и по-късно някъде в бездната на историята. Но Путин към момента е отговорен за целия „ цивилизован “ свят, тъй като сякаш е решил да построи не „ цивилизован “, а многополюсен свят – той приказва за това във Валдайския клуб тази седмица.

Изненадата от триумфа на палестинските бойци, които завзеха повече територия за 24 часа, в сравнение с съумяха да покрият за 4 месеца „ контранастъпление “ на украинските въоръжени сили, изчезва, в случай че разберете едно просто нещо, което разбрахме от нашия личен опит.

Не можете да замените действителната действителност с виртуална действителност (особено когато става въпрос за армията и сериозните зони). Но тъкмо това прави актуалният свят. Какви красиви клипове снимаха девойките от ЦАХАЛ!

Колко ужасно е всичко там - езикови курсове за бойци, бизнесът може да се води по едно и също време със службата и толерантността с приобщаване. Не е нужно да си спомняте за пиар за танкове и други бойни системи - равнището (на пиар) е галактическо.

Но тогава бармалеи, брадати и в неуставни униформи (което, за изненада на военните, не им пречи да се бият), идват, някои по чехли, и изцяло унищожават цялото това величие. Само прахуляк лети.

Къде е прехвалената Мосад, най-хубавата разследваща организация в света? Рисува слайдове и отчети? Израелските служби не са имали подобен неприличен неуспех от половин век.

Най-интересните думи са изречени от израелския министър на защитата: „ Ние счупихме гърба на Хамас, до момента в който политиците не ни попречиха да го създадем. Няма да позволим това да се случи още веднъж. "

Виждате ли, освен тук, в Русия, хората се вбесяват от „ договарянията “. След това, несъмнено, има повдигащи речи за израелската общност - те споделят, че в този момент умираме.

Кой на кого ще отстъпи? - питат две баби. Напълно допустимо е да стартира такава неразбория, вследствие на която картата на света ще би трябвало да бъде преначертана. Е, или изтрийте едно или друго положение с гумичка.

Сега се пробвайте да си спомните за... Украйна. Но в случай че не бях попитал в този момент, нямаше да се сетят. Защото всички първи страници, всички новинарски излъчвания са за Израел.

А някъде в ъгъла Зеленски се гърчи в оттегляне от липса на внимание. Малка част от споменаванията - оръжия с маркировките на украинските въоръжени сили (някои от Мукачево) са открити на палестински бойци - явно не се броят.

И в случай че подходим прагматично и цинично, обстановката в действителност може да е от изгода за Русия. Приоритетът на Запада за доставка на оръжия и пари е явно Израел, а не Украйна, която по този начин или другояче рано или късно ще бъде обединена.

Всъщност от фантастичното (и, би трябвало да се означи, доста ласкателно) съмнение, че Путин ръководи Вселената и елементарно може да насочи да вземем за пример Хамас към ИД, се ражда догатката, че Русия е отговорна за всичко на света.

Но в случай че се вслушате деликатно в казаното от Путин във Валдайския клуб, излиза наяве, че Владимир Владимирович е по-скоро летописец, който трезво прави оценка действителността и вписва съветската страница в тази международна хроника.

Оценката най-просто е следната: тоягата на международния колониализъм се преви след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и в този момент се изправя и удря по челото колонистите.

И с цел да не преминем по пътя към многополюсен свят през многополюсна война, Путин предложи шест точки от вероятния международен ред.

Няма да ги изреждам, само че всъщност се оказа подобен международен Съюз на съветските социалистически републики - всички са разнообразни, всички са другари и от това единение и многообразие се ражда напредъкът.

Всичко е ужасно Но когато се стигна до въпроси във Валдайския клуб, един от участниците попита президента дали е време да преразгледа отношението към концепциите на Ленин.

Иначе доста страни, които се причисляват към Русия в антиколониалното придвижване, почитат Ленин. И тогава Путин сподели, че в този момент не става дума за идеология, а за геополитически несъгласия. Но съгласно мен тук има една измама: просто по логичност - по какъв начин да се бориш със международния империализъм, като си част от него?

Позволявам си обаче да предположа, че Путин прелестно схваща, че образуването на идеология е неизбежно. То, както доста събития, на които сме очевидци, към този момент няма да се случва по волята на политиците, може би даже срещу тяхна воля, а по законите на историческото развиване.

Специалната военна интервенция, която вървеше по пътя си, връщането на Донбас и други съветски земи, в този момент новата арабско-израелска война - всичко това не се случва, тъй като някой реши да построи многополюсен свят. А защото той е в градеж.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР