В неделя броят на физическите лица, притежаващи определени количества Биткойн,

...
В неделя броят на физическите лица, притежаващи определени количества Биткойн,
Коментари Харесай

Биткойн: Инвеститорите се насочват към BTC, тъй като се опасяват от инфлация

В неделя броят на физическите лица, притежаващи избрани количества Биткойн, доближи нови висоти, до момента в който обичайният пазар продължи да усвоява лихвите по фондовете на Федералния запас на Съединени американски щати.

По данни на Glassnode броят на адресите, притежаващи над един Биткойн (BTC) набъбна до рекордните 989,875, до момента в който цената на Биткойна беше coinоколо $28,000.

Данните от IntoTheBlock демонстрират, че 70% или почти 31.96 милиона адреса, притежаващи Биткойн, сега са на облага. Въпреки съмненията и неотдавнашната пазарна волатилност натискът за покупка продължава да е резистентен.

Американските акции приключиха позитивно в петък, успокоявайки страховете на вложителите от по-рязко повишение на лихвените проценти след волатилна седмица на търговия, през която Фед увеличи лихвите с още 25 базисни пункта.

Докато Фед се пробва да балансира сред инфлацията и предизвикването на общонационална криза, министърът на финансите Джанет Йелън съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати е готово да предприеме спомагателни дейности за подсилване на банковия бранш.


 


Въпреки това вложителите към момента търсят други възможности заради опасения за сигурността на банковите депозити. Matrixport допуска, че показателят на районните банки в Съединени американски щати може да демонстрира напрежението в системата, което би могло да докара до по-нататъшно разпределение на средства към цифровите активи като хеджиране на риска.

Основните показатели на фондовия пазар имаха печеливша седмица, като междинният показател Dow Jones набъбна с 1.2%, S&P 500 завоюва 1.4%, а Nasdaq Composite приключи с 1.7% растеж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР