В неделя, 6 март, в украинската столица е избухнала мощна

...
В неделя, 6 март, в украинската столица е избухнала мощна
Коментари Харесай

Войната в Украйна, ден 11: Експлозии събудиха Киев и Харков

В неделя, 6 март, в украинската столица е избухнала мощна детонация. По предварителна информация това е била ракета, свалена от украинската противовъздушна защита. В града е оповестена паника за въздушна заплаха. Всички поданици на столицата бяха призовани да се укрият неотложно.

Тази заран съветската армия още веднъж е атакувала Харков. Съобщава се за появяването на самолети над града, а по-късно и за бомбардировки. Известно е, че се е запалила висока постройка.

Херсон продължава да е под блокада, нощта е минала релативно умерено, само че връзките са изцяло прекратени.

Продължава обсадата на украинския град Мариупол, а филантропичната рецесия в града се задълбочава. Русия възобнови офанзивата си против обсадения югоизточен град Мариупол, откакто прекратяването на огъня, контрактувано по време на вторите договаряния, беше провалено. Провали се и евакуацията на жителите на Мариупол.

Руснаците унищожават топлоелектрическа централа в Ахтирка в Сумска област. Областният шеф оповестява, че изцяло е погубен и продоволствения склад на града, а е обстрелван и жилищният бранш.

Ситуацията в редица градове в Сумска област, преди всичко в Ахтирка и Тростянец, както и в Мариупол остава близка до филантропична злополука.

Прокурори от Хага би трябвало незабавно да бъдат изпратени в Чернигов, с цел да записват потреблението на неразрешени в света оръжия, защото това, което се случва в града, е същински геноцид.

По данни на Генералния щаб е спрян съветски ескорт, който се е опитвал да напредне от Балаклея към Днепропетровска област.

Кметът на Чернигов Владислав Атрошенко прикани незабавно прокурори от Хага да бъдат изпратени в града - по града непрестанно се правят въздушни удари. Според Укринформ там се употребяват неразрешени оръжия.

Ден по-рано представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви за завладяването на редица обитаеми места югоизточно от град Запорожие, както и за атака на съветската войска на украинска територия, като изброи и унищожените украински военни обекти.

Междувременно представителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република Едуард Басурин съобщи пред Интерфакс, че филантропичните коридори за цивилни жители в Мариупол и Волноваха ще бъдат отворени още веднъж в неделя сутринта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР