В неделя (25 януари), около 15 часа, е получен сигнал

...
В неделя (25 януари), около 15 часа, е получен сигнал
Коментари Харесай

Засега не се знае каква е причината за мъртвата риба в река Чая

В неделя (25 януари), към 15 часа, е получен сигнал за мъртва риба в река Чепеларска (река Чая) в региона след разклона за село Югово, оповестиха от Регионалната екоинспекция в Смолян
Незабавна  инспекция на екипи от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда,  Регионална лаборатория – Смолян, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ и представители на община Лъки открила мъртви екземпляри от типа черна мряна, които са в друг етап на разложение.
При направения оглед не са открити мириз, пяна или смяна в цвета на водата. След инспекция на река Юговска (приток на река Чепеларска) не са открити други мъртви риби. На място са взети водни проби, като направените полеви разбори за електропроводимост, дейна реакция (pH) и разперен О2 са в норма, оповестяват още от екоинспекцията.
С цел определяне повода за замърсяването, в лабораторни условия ще бъде изработен спомагателен разбор по азот амониев, азот нитритен, азот нитратен, общ азот, ортофосфати като фосфор, общ фосфор, желязо, манган, цинк, мед, кадмий, олово и цианиди свободни.
В региона няма промишлени предприятия или други източници, генериращи замърсявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР