В неделя (10 януари) започва най-престижният турнир по снукър извън

...
В неделя (10 януари) започва най-престижният турнир по снукър извън
Коментари Харесай

Превю за Мастърс: Поставените от 13-о до 16-о място


В неделя (10 януари) стартира най-престижният шампионат по снукър отвън ранкинг системата - “Мастърс”, който е част от “Тройната корона” и се явява първото огромно събитие в джентълменския спорт за 2021 година.

За първи път от 2011 година шампионатът няма да се организира в дома си “Александра Палас” в Лондон, а заради противоепидемичните ограничения ще се състои в Милтън Кийнс, където се играят всички (без Световното първенство) мачове в изискванията на пандемията на новия ковид.

Sportal.bg ще ви показа къс профил на всички участници и какво може да се чака от всеки един от тях.

16-и подложен - Тепчая Ун-Ну

Тепчая Ун-Ну е един от двамата дебютанти в “Мастърс”, като единствено преди няколко месеца направи своя дебют в топ 16 на международната класация. 35-годишният тайландец е първи представител на родината си в шампионата през XXI век, като за последно Джеймс Уатана взе участие в него през 1999 година.

Задачата на Тепчая няма да е доста лесна, тъй като би трябвало да се изправи против защитаващия купата си от предходната година Стюърт Бингам. Азиатецът е прочут с бързата си игра, като има тирумф в Shoot Out 2019 и край в World Open предишния сезон.

Само 2 дни до началото на " Мастърс "! World Snooker Tour
Posted by on
15-и подложен - Джак Лисовски

С положителни представяния най-много в края на 2020 година Лисовски съумя да се задържи в топ 16, като стигна четвъртфиналите в Шампионата на Обединеното кралство и край в Откритото състезание на Шотландия. Той към момента няма ранкинг купа на сметката си и заради тази причина постоянно е определян за “най-добрия без трофей”.

Англичанинът ще се надява на по-добро показване в “Мастърс” тази година спрямо предходните си две участия. Той дебютира с 1:6 против Дин Дзюнхуей, а предишният сезон взе два фрейма на Кайрън Уилсън. Ако не усъвършенства доста резултатите си през 2021-ва, Лисовски надали ще бъде измежду участниците в “Мастърс” 2022.

14-и подложен - Марк Уилямс

Уелския змей няма особена потребност от показване, като това ще бъде неговата 23-а акция в “Мастърс”, дебютирайки през 1995 година. От първото си присъединяване до момента Уилямс е пропущал шампионата единствено четири пъти, като е първенец през 1998 и 2003 година. Именно първият му успех е измежду най-известните в “Мастърс”, тъй като той направи поврат от 6:9 против Стивън Хендри и завоюва последния фрейм посредством “дузпи” по върната черна. През 2003-а той отново надви над Хендри, а сезонът беше в действителност именит, тъй като направи “голям шлем” с триумф в UK Championship и Световното състезание.


Уилямс ще се изправи против Шон Мърфи в първия кръг в опит за първи път от пет години да прескочи началната фаза. Спорно е дали Уелския змей ще има още доста шансове да завоюва “Мастърс”, защото изключително този сезон се показва неособено безапелационно.

13-и подложен - Дейвид Гилбърт

За втори следващ сезон Гилбърт ще играе в “Мастърс”, като дебютът му предходната година беше сполучлив, тъй като отстрани Марк Алън и Стивън Магуайър, преди да отстъпи с 2:6 на Бингам на полуфиналите. Сега сходен рейд би бил съвсем ефектен, защото в първи кръг би трябвало да премери сили със международния номер 1 Джъд Тръмп. Гилбърт към момента не може да вземе трофей и по сходство на Лисовски продължава да го търси, само че към този момент е на 39 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР