В неделния следобед в планинските райони на Западна България ще

...
В неделния следобед в планинските райони на Западна България ще
Коментари Харесай

Превалявания в следобедните часове в планинските райони на Западна България

В неделния следобяд в планинските региони на Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°.

През нощта в югозападните региони към момента ще има краткотрайни превалявания, а сутринта в низините и котловините в западната половина от страната - ниска слоеста облачност или мъгла.

Около обяд облачността краткотрайно ще се раздра и през втората половина на деня единствено на обособени места в планинските региони ще превалява. Над Източна България през целия ден ще е слънчево и там температурите ще са по-високи – до 27-28 градуса, в останалата част от страната 20 -25 градуса.

Слънчев понеделник на морския бряг, където ще духа и сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода е 25°-26°.

По-плътни ще са облаците над планините, само че ще превали единствено на обособени места в масивите от Западна България. Ще духа сдържан североизточен, по високите и открити елементи – до мощен северен вятър.

И в останалата част от Балканите времето ще остане относително хладно за началото на септември. Преди обяд в Западна Гърция, а след обяд основно в Румъния ще има краткотрайни превалявания.

У нас във вторник ще доминира слънчево време, само че тук-там в котловините и низините сутринта видимостта ще е понижена, а след обяд над планинските региони в Западна България ще превали. През седмицата температурите ще стартират постепенно да се покачват. Ще бъде и най-вече слънчево, а повече места с превалявания ще има чак в петък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР