В неделния ден в Сирийската арабска република ще се проведат

...
В неделния ден в Сирийската арабска република ще се проведат
Коментари Харесай

В Сирия излизат на парламентарни избори

В неделния ден в Сирийската арабска република ще се проведат парламентарни избори. Над 7 000 изборни сектора ще отворят порти тъкмо в 7.00 часа и ще работят до 19.00 часа, оповестява ТАСС.

Право на глас имат 18 700 000 пълнолетни сирийци , които ще гласоподават въз основа на Конституцията, одобрена с референдум на 26 февруари 2012 година.

За първи път тази година изборни секции ще отворят порти и в някои градове, които до скоро са били под размирен надзор, само че са върнати след държавна атака благодарение на Русия и Иран.
 Съветът за сигурност не одобри съветската резолюция за Сирия
Съветът за сигурност не одобри съветската резолюция за Сирия

Документът цели да позволи трансграничния механизъм за даване на филантропична помощ

За жителите на Идлиб и на пограничните региони с Турция, които се намират отвън контрола на държавните сили, са открити над 70 изборни секции в прилежащите провинции Алепо, Латакия и Хама. Допълнителни 96 изборни секции са открити за жителите на провинция Ракка, която е окупирана от кюрдски отряди.

Вотът за Народния съвет - съставът на еднокамерния парламент - съответствува с 20-тата годишнина от идването на власт на Башар Асад, наследил на поста татко си след гибелта му.

Това е третият парламентарен избор , който се провежда по време на продължаващата революция . Загиналите в нея са над 380 000 души .

Две детонации избухнаха в столицата на Дамаск в навечерието на изборите, като един човек умрял, а различен бе откаран в болница.
 Русия се въздържа от гласуването на Организация на обединените нации за Сирия
Русия се въздържа от гласуването на Организация на обединените нации за Сирия

Тревожно бъдеще за филантропичната помощ

Настоящите избори трябваше да се проведат на 13 април, само че два пъти бяха отлагани поради пандемията от ковид . Според публични данни разболелите се в Сирия от COVID-19 са единствено 458 души .

На днешния избор ще бъдат определени 250 депутати , като при предходните гласувания преобладаващо печелеха претендентите на Арабска социалистическа партия " Баас " чийто водач е Башар Асад. В момента на изборите вземат участие 2100 претенденти за депутати . Фаворит е блокът " Национално единение ", който завоюва изборите през 2016 година.

Популярният сирийски актьор и режисьор Хишам Газзал прикани своите съграждани да вземат интензивно присъединяване в идното гласоподаване и " да изберат почтени законодатели, които да работят за положителното на родината ". В свое изявление в телевизионно предаване по канала " Suria ", Газзал уточни, че " високата изборна интензивност ще бъде дoбър отговор на американския президент на Доналд Тръмп, който желае с апетит да унищожи сирийския народ ".

Според режисьора сирийците, които са оживели при войната и при нападенията на терористичните банди, ще намерят сили да устоят и при новите брутални американски наказания, наречени " Закон на Цезар " . " Провеждайки избори в този сложен миг, Сирия ще потвърди, че макар натиска от Съединени американски щати и Запада, тя може да взима без значение решение ", акцентира Хишам Газзал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР