В неделния ден Новак Джокович затвърди страхотните си изяви през

...
В неделния ден Новак Джокович затвърди страхотните си изяви през
Коментари Харесай

2 трофея в 1 ден или перфектната неделя на Джокович и 7-годишния му син Стефан

В неделния ден Новак Джокович затвърди страхотните си изяви през седмицата и победи на Мастърса в Рим за шести път в своята кариера, като по този метод завоюва своята 38-а купа от тази категория, увеличавайки преднината си на върха по този индикатор. Оказва се обаче, че денят е бил също толкоз сполучлив и за 7-годишния му наследник Стефан, който по същото време е спечелил своята първа купа.

По време на церемонията по награждаване международният №1 показа, че чака вести от финалната среща на сина си, а след това на конференцията си разкри, че Стефан е излязъл като краен победител. Гордият татко не скри вълнението си от триумфа на своя правоприемник, а ето и какви бяха точните му думи:

" Приключението ми като тенис татко стартира сполучливо. Синът ми е спечелил шампионата. Току-що разговарях с него и той беше на седмото небе дружно с цялото семейство. Може да се каже, че през днешния ден имаме безоблачен дубъл. Става въпрос за извънредно дребна клубна конкуренция, само че несъмнено, не това има значение. Резултатът е вторичен. Беше прелестно просто да го видя да играе. Аз не го заставям да играе тенис. Нито един път не съм му казвал: " Трябва да правиш това ". Изцяло негово е било желанието да излезе на корта.

Справя се чудесно дотук, същински е влюбен в спорта. Снощи беше безсънен до късно и ми показваше по какъв начин извършва форхенд, бекхенд, по какъв начин ще се движи през днешния ден. Припознах в него себе си като дребен, тъй като правех същото на неговата възраст и видях в очите му същото благополучие и обич към тениса, която изпитвам самият аз ", описа 20-кратният първенец от Големия шлем.

Novak Djokovic said his seven-year-old son Stefan had won his first tournament on the same day the Serb lifted his first crown in more than six months at the Italian Open, describing their success as a " sunshine double ".
— Reuters Sports (@ReutersSports)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР