В небето над Украйна в Луганска област украинските ВС са

...
В небето над Украйна в Луганска област украинските ВС са
Коментари Харесай

Още един руски генерал ликвидиран в Украйна

В небето над Украйна в Луганска област украинските Водоснабдителна система са свалили изтребител. В резултат е умрял генерал-майор на Военновъздушни сили на Русия в оставка Канамат Боташев. Това заяви съветската редакция на Би Би Си, базирайки се на трима някогашни подчинени на съветския боен.

По думите им, те са поддържали контакти с Батошев след края на военната си работа. Те са се съгласили да поддържат връзка с публицистите при изискването, че запазят анонимност от съображения за сигурност.

Единият от тях удостовери, че в Украйна Боташев е изпълнявал задания точно на Су-25.

В един от съветските телеграм-канали, участник е съобщил за гибелта на Баташев: " Загина Канамат. Район Попасной, 8:25... Стингър, гърмеж и край ".

Администраторът е премахнал мненията, само че други участници са траяли полемиката.

Боташев е бил извънредно почитан водач и пълководец на авиационен полк, подава обаче оставка след скандал. Участието му във въздушните боеве свидетелства за за дефицит на висококвалифицирани водачи в съветската войска.

По какъв метод 63-годишният военачалник в оставка се е оказал зад щурвала на Су-25 в Украйна, не е ясно. Известно е, че Боташев е командвал полка на гвардейската авиобаза във Воронеж. Неговата военна кариера е прекратена през юни 2012 година, когато той е упрекнат в злополуката на изтребител Су-27 до Петрозаводск.

По време на полет Боташев взема решение да извърши фигура от висшия пилотаж, само че не се оправя с ръководството. Изтребителят пада и се разрушава в земята, само че водачите са съумели да се катапултират.

Тогава също било изяснено, че Боташев е бил направил аналогично длъжностно нарушаване през 201 година. Управлявал е аероплан Су-34 без да има позволение за това.

Боташев е бил приет за отговорен за злополуката на самолета и е бил наказан на 4 години условно и санкция от 5 милиона рубли.
ТЕМА преди 11 часа 1308 преди 11 часа 2292 преди 12 часа 4806
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР