В небето над Котел в около 19.30 ч. на 8

...
В небето над Котел в около 19.30 ч. на 8
Коментари Харесай

Всички се чудят какво е това в небето над Котел ВИДЕО

В небето над Котел в към 19.30 ч. на 8 февруари се е забелязал необичайно огромен светещ обект, това описват поданици на подбалканския град, представени от kotelnews.com.

Изключително яркият обект, за който един от очевидците споделя, че при започване на неговото появяване е бил с размерите на капачка от буркан разясни, че се следи от през вчерашния ден нощното небе, познава съзвездията и забележимите планети и може да прави действителна преценка за размера на небесните тела.

Въпросното огромно светещо тяло той определа като няколко пъти по-голямо в диаметър примерно от планетата Юпитер или Венера, когато те са на небосклона изключително в безоблачни студени нощи.

Феноменът е сниман и с професионална техника. Смущаващо и все още озадачаващо остава сниманото от две камери, които документират неподправено странната форма на този обект. Става въпрос за извънредно идеален ромбоиден обект с овални форми в двата си срещуположни края. В рамките на тези очертания при огромно нарастване се виждат и спираловидни форми и няколко сферични по дребни обекта, които се движат в рамките на тялото.

За да се направи проба дали техниката снима с някакъв проблем и дали това не е функционалност на оптични изкривявания в лещите на обектива, същите камери снимат и луната при еквивалентни нараствания / оптично и цифрово / като облика на луната, като се изключи че е подробен от към релеф, само че най-много е с съвършена форма на окръжност.

Справка с онлайн астрономически приложения демонстрира, че в посочения час и съответната географска широчина над хоризонта в югозападния квадрант на северното звездно небе единствената забележима планета би трябвало да е Венера. Остава мистерия не е ли стояло в тази съответна нощ тъкмо пред Венера нещо друго.

















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР