В съзвездието Проксима Кентавър има няколко подходящи за живот екзопланети.

...
В съзвездието Проксима Кентавър има няколко подходящи за живот екзопланети.
Коментари Харесай

Екзопланета може да стане втори дом за цялото човечество

В съзвездието Проксима Кентавър има няколко подобаващи за живот екзопланети. На една от тях хората могат безпроблемно да се преселят, демонстрират резултатите от проучване, представени от Science Alert и Българска телеграфна агенция.
Откритата през август 2016 година от астрономи от Европейската обсерватория екзопланета Проксима Б, ситуирана в звездната система Алфа Кентавър, може да стане втори дом за цялото човечество.
Учени открили, че тази планета е като брат близнак на Земята и е ситуирана в обитаемата зона. На планетата може да има задоволително количество вода в течно положение. Анализът на данни за Проксима Б посочил, че почвата й може да съдържа много вода, в която да се развиват елементарни форми на живот. Активността на намиращата се наоколо звезда обаче е толкоз огромна, че температурата на повърхността на Проксима Б е доста висока. Учени от Института за галактически проучвания "Годард " считат, че планетата може да се е приспособи към интензивността на звездата си и да е съхранила огромна част от потребните детайли под повърхността си.
Шансове за колонизиране на планетата дават и намиращите се там океани, чиито размери учените сега се пробват да дефинират. Астробиолози и астрофизици са на мнение, че сходните със Земята условия ще изискват известна акомодация, само че основни промени в живота на бъдещите колонизатори не се плануват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР