В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу коронавируса.

...
В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Много министри ще са в листите за вота, ще се работи по график |

В най-скоро време ще има и четвърта ваксина против ковид. Очаква се получаването на позволение от Европейската организация по медикаментите. 

Това съобщи външният министър Екатерина Захариева по бТВ. Хората, които ще пътуват за изборите в чужбина, ще бъдат имунизирани, подали сме описи в министерството на опазването на здравето, добави тя. 

Засега няма проблеми с откриването на секции за идните избори в чужбина, информира външният министър. Все още се чака позволение от няколко ключови страни, където има огромна българска общественост. Но не чакаме отвод, просто процедурите вървят по-бавно, изясни тя. Захариева изрази вяра до една-две седмици това да се случи.

Външният министър прикани да се съблюдават условията в съответните страни по отношение на ограниченията против ковид. По думите й това зависи и от съвестта на хората, които би трябвало да съблюдават отдалеченост. Организацията на вота върви добре, в Германия на тези избори ще има повече секции, в сравнение с предходни, добави тя. 

Захариева не сподели дали ще бъде лидер на листа, само че посочи, че ще има график за министрите, тези от тях, които са претенденти за депутати, ще работят, когато имат неотложни задания. Нормално е доста от министрите да се в листите, счита тя. 

Не останах с усещане, че в Северна Македония чакат промяна на държавното управление, сподели още министър Захариева, като разяснява с македонския външен министър Буяр Османи през вчерашния ден. 

България няма да се подаде на напън, откъдето й да било, добави тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР