В най-скоро време се предвижда системата за спешни повиквания 112

...
В най-скоро време се предвижда системата за спешни повиквания 112
Коментари Харесай

Въвеждат видеоразговори на телефон 112

В най-скоро време се планува системата за незабавни повиквания 112 да може да приема и видеообаждания през разнообразни платформи, оповестява „ Монитор ”. Това се прави за достъпът до услугите на системата да е по-лесен, а и да се улесни работата на операторите.

С видеовръзката те ще могат да преценят по-добре дали позвъняването е същинско или нерегламентирано.

Освен това ще могат да виждат в действително време неща, които търсещите помощ не могат да обяснят. Например с проявление на екрана на пострадването на потърпевши при злополука ще се знае какъв екип тъкмо да бъде изпратен. Очаква се да проработи и приложение, което ще разреши на хора с повреден слух и зрение също да могат да подават сигнали.

Според данни на националната система 112 от основаването ѝ доникъде на предходната година са били признати 44 323 431 позвънявания, от които 16 366 885 с съответни претенции за оказване на помощ. На промяна един оператор приема приблизително над 200 позвънявания.

Само за предходната година подправените сигнали са спаднали с към 13 %. Общият брой на записаните погрешни сигнали към телефон 112 са едвам 0,2%. Ниският % се дължи на положителната операторска работа и съгласуваност със службите за незабавно реагиране, настояват от 112. Гражданите, избиращи старите незабавни номера 150, 160 и 166, които автоматизирано биват пренасочвани към 112, понижават.

През 2017 година техният % е под 3 от общия брой незабавни позвънявания. Най-често жителите звънят на телефон 112 за незабавна здравна помощ, за закононарушения срещу личността и собствеността, пътнотранспортни катастрофи, пожари и със сигнали от компетентността на общинските администрации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР