В най-силните дни от кариерата си Робин Сьодерлинг бе сред

...
В най-силните дни от кариерата си Робин Сьодерлинг бе сред
Коментари Харесай

Бивш номер 4 в тениса: Търсил съм начини да се самоубия

В най-силните дни от кариерата си Робин Сьодерлинг бе измежду водещите тенисисти в света. Бившият №4 обаче изигра последния си мач, когато бе единствено на 27 години. В разтърсваща изповед пред шведската национална телевизия той показа, че повода да каже " довиждане " на тениса толкоз рано е била психологично разстройство. Заради него Сьодерлинг даже търсил в " Google " по какъв начин да постави завършек на живота си.

" Изравних всичко със земята, в това число и себе си ", споделя Сьодерлинг, чийто финален дуел на корта е успеха против Давид Ферер, донесла му купата в Откритото състезание на Швеция през 2011 година

" По пътя към дома ми в Монте Карло, попаднах в " пропаст без О2 ". Само до преди няколко часа бях изиграл един от най-силните си мачове. Но имаше прекомерно доста напрежение. Тогава бях подготвен да приема загуби единствено против тримата пред мен в света. Останалите трябваше да надвивам. При провалите беше тежко. Смятах се за неуспех, за загубеняк. В последна сметка всичко това ми пристигна допълнително. Тялото ми също не устоя и през 2011 година бях диагностициран с инфекциозна мононуклеоза ", споделя шведският тенисист.

След като прекъсна с тениса през 2011 година, Сьодерлинг по този начин и не се завърна на корта. Прекрати кариерата си през 2015 година, когато бе на 31 години. Тогава осъзнава, че с цел да си върне живота, би трябвало да се отдалечи от тениса. Отнема му 6 години и половина, само че към този момент е здрав.

" Открих, че е имало моменти, в които съм търсил в " Google " способи да сложа завършек на живота си. Нямам мемоари да съм мислил за това, само че се оказва, че съм стигнал до такава степен, след което съм се върнал назад. Никога не съм желал да умра. Но в оня интервал всичко беше по-добро от живота, който водех. Той представляваше безконечен пъкъл. ", споделя Сьодерлинг.

Сега той споделя своята история с концепцията да покаже, че спортистите от международна класа водят и борби, за които хората не подозират. Историята му е и предизвестие към тях да търсят салдото сред кариерата и живота.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР