В най-новата и най-голяма хакерска атака в историята на Twitter,

...
В най-новата и най-голяма хакерска атака в историята на Twitter,
Коментари Харесай

Twitter-ът на Тръмп получил специална защита

В най-новата и най-голяма хакерска офанзива в историята на Twitter, десетки профили на звезди бяха забъркани в машинация с биткойни, само че Доналд Тръмп, може би най-известният консуматор на обществената мрежа, остана непокътнат. Според New York Times, това може да се дължи на обстоятелството, че компанията е сложила спомагателни защитни ограничения в профила.

Позовавайки се на два източника - един от Белия дом и един от Twitter, NYT твърди, че профилът на Тръмп е получил специфична отбрана след " произшествия в предишното ", без да прецизира защо става въпрос. Това може да се отнася до случая от 2 ноември 2017 година, когато чиновник изключи профила на Тръмп за 11 минути в последния си ден в компанията. Ден по-късно Twitter разгласи, че е „ взел специфични защитни ограничения, с цел да предотврати повтаряне в бъдеще “.

По това време Wall Street Journal заяви, че Twitter е лимитирал броя на чиновниците, които са имали достъп до акаунта на Тръмп, само че даже и те нямат опция да пуснат туит от името на потребителя, както стана при последната хакерска офанзива в мрежата. Както знаете, при нея хакерите съумяха да получат достъп до 45 профила на звезди, в това число този на Елон Мъск, Бил Гейтс, Джеф Безос, Барак Обама, Кание Уест и Ким Кардашиян.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР