В най-новата фабрика на Yazaki Corporation са вложени 50 млн.

...
В най-новата фабрика на Yazaki Corporation са вложени 50 млн.
Коментари Харесай

"Язаки", "Билла" и "Пилко" са работодателите на 2017 г.

В най-новата фабрика на Yazaki Corporation са вложени 50 млн. евро, а проектите са до края на годината там да работят 1000 души.

Още по тематиката
" Язаки " отвори трети цех в България

До края на годината в предприятието на японския производител на автомобилни съставни елементи в Димитровград ще работят 1000 души
6 дек 2017 Ямболският производител на съставни елементи за автомобилната промишленост " Язаки България ", веригата магазини за хранителни и нехранителни артикули " Билла България " и разградският производител на артикули от птиче месо " Пилко " са тазгодишните носители на огромната премия " Работодател на годината ". Призовете се връчват от Агенцията по заетостта (АЗ) за 14-а поредна година и отличават сдруженията, които са партнирали на институцията при обезпечаването на претовареност на безработни лица. За втора поредна година премиите са разграничени в две съществени категории – за принос надлежно на националния и на районния трудов пазар.
Управителят на " Билла България " Бойко Сачански

Фотограф: Анелия Николова
През миналата година българската дъщерна компания на японския водач в производството на автомобилни съставни елементи Yazaki Corporation е наела 650 души във към този момент трите си завода в страната – в Ямбол, Сливен, а от септември 2017 година и в Димитровград. В най-новата фабрика са вложени 50 млн. евро, а проектите са до края на годината там да работят 1000 души.

Сред наградените в категорията " Работодатели с най-важен принос на националния трудов пазар " е и ритейл веригата " Билла България ", която през миналите месеци продължи да уголемява наличието си в страната и към този момент има 118 супермаркета. Броят на новонаетите чиновници е 345, от които 110 са били дълготрайно безработни, означават от организацията.

Третият народен първенец е разградската компания за произвеждане и преправка на птиче месо " Пилко ". Отличието е за приноса й към обезпечаването на претовареност на общо 59 безработни лица от седемте общини на област Разград и една община от област Русе. Освен това, работодателят е улеснил и транспортния достъп до работните им места на 720 от чиновниците си от района.

Призовете " Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар " са общо девет. Победител за район Благоевград е производителят на медицински произведения за хуманната медицина " Ес Ти Ес медикал груп " от Сандански. В район Бургас премията печели транспортната " Бургасбус ". Една от най-големите хотелиерски компании в страната – " Албена ", е водач за област Варна. Шампионът за район Ловеч е записаният в София производител на електрически уреди " Борима ". Врачанското строително-търговско сдружение " Инекс трейд " печели в район Монтана. Лидер в област Пловдив е пазарджишката дъщерна компания на международния водач в производството на подкормилни кутии Kostal – " Костал България аутомотив ". За район Русе премията получава " Зенон Бг " от Търговище, която създава кабелни съоръжения и аксесоари. Отличието за столицата и района печели " Сънфудс България ", която държи франчайзинговите права за McDonald`s в страната. За района на Хасково първенец е кърджалийският производител на каучукови произведения за автомобилната индустрия " Теклас България ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР