В най-кратък срок изпразват цистерните със серовъглерод, които създават риск

...
В най-кратък срок изпразват цистерните със серовъглерод, които създават риск
Коментари Харесай

Премахват сероводорода от цистерните във Враца

В най-кратък период изпразват цистерните със серовъглерод, които основават риск за Враца . Това ще стане при съблюдаване на ограничения за сигурност.

Съобщението направи депутатът от ГЕРБ Станислав Попов , представен от БНР. Той е притежател въз основата за предпазване на 110 тона от рисковото вещество , което е измежду главните артикули на някогашния торов цех " Химко ". Химическият цех не работи от съвсем 20 години .

Попов увери на брифинг, че няма заплаха за популацията от серовъглерода, който се съхранява в цистерни под вода на площадката към ТЕЦ-а към неработещия от дълго време торов цех " Химко ".

" Над 20 година това вещество е съхранявано тук и не е имало нито един случай . Взел съм решение това вещество да бъде безусловно извозено. Преговаря се с две компании . Едната демонстрира интерес да го употребява, поради което тя си прави проби и веществото се сертифицира . Ако не се разберем с тази, другата компания непосредствено сме се разбрали с нея да го извози и те ще си го утилизират. Ще бъде обезпечена компания , която ще замерва постоянно изпаренията всеки ден до момента в който бъде извозено веществото ".

Уверения, че в най-кратки периоди казусът със складираните химикали ще бъде решен, дадоха и кметът на Враца Калин Каменов и регионалният шеф Малина Николова .

" Аз съм упълномощена от премиера Борисов да заявя пред притежателя, че в случай че не стартират незабавни дейности по изнасянето , ще бъде потърсена политическа отговорност с оставка като депутат ", увери Попов, който влезе в 44-ия парламент на мястото на настоящия районен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР