В най-голямата икономика в света САЩ през последните години проблемът

...
В най-голямата икономика в света САЩ през последните години проблемът
Коментари Харесай

За какво харчи парите си средностатистическият американец?

В най-голямата стопанска система в света Съединени американски щати през последните години казусът с неравенството в заплащането става все по-сериозен. Въпреки огромното разграничение в приходите, потреблението на популацията на Щатите пораства. Последното проучване на Бюрото по трудова статистика в страната, оповестено през април, демонстрира по какъв начин едно средностатистическо домакинство там разпределя бюджета си.

Според данните от отчета към 2017 година, представени от Howmuch, потреблението на обособен жител на страната се е нараснало с 4,8% за обсъждания интервал по отношение на миналата година, макар че междинният приход преди облагането с налози да е намалял с 1,5%. За този интервал потребителските разноски са се нараснали повече от показателя на потребителските цени, който е повишен с 2,1%.

Средните потребителски разноски възлизат на 60 060 $ за година за така наречен потребителска единица, сочат още изчисленията. Въпросната потребителска единица може да включва всички членове на едно семейство или един човек, който живее самичък в семейството.
 Снимка 423889
Източник:

Най-голям дял от тези средства - 33,1% или 19 884 $ отиват за дома. Към тази категория спадат наем, поддръжка, обзавеждане и други разноски, свързани непосредствено с жилището. Втората категория, за която американецът изважда най-вече пари от джоба си, е превозът. За него той отделя 15,9% от приходите си, което се равнява на 9 576 $. Към него спадат зареждането на автомобил, поддръжка или пазаруване на нова кола.

Третата категория, където отиват най-вече средства, е храната. Застраховките и пенсионните осигуровки заемат четвъртото място с разход 11,3% или 6 771 $. Голяма част от приходите на американците отиват за здравно обезпечаване - 4 928 $. След него се подреждат разноските за развлечение, други разноски, парични вноски, облекло и услуги, както и обучение. Средният приход на едно домакинство след облагането с налози е 63 606 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР