В най-добрия случай преговорите за членство на Скопие в Европейския

...
В най-добрия случай преговорите за членство на Скопие в Европейския
Коментари Харесай

Пендаровски: Преговорите на Скопие с ЕС ще продължат най-малко 7 години

В най-хубавия случай договарянията за участие на Скопие в Европейския съюз ще продължат 7 години. Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски показва, че с цел да се преживее този интервал на договаряния, ще би трябвало да се създадат вътрешни промени и да се спре изселването на популацията, тъй като, по неговите думи, стотици хиляди жители към този момент са напуснали югозападната ни съседка, предава скопският ефирен канал „ Алсат – М “.

Той уточни, че след историческата неточност към Северна Македония и Албания, напролет на 2020 година е допустимо договарянията да бъдат отворени с новата методология, предава " Фокус ".

Според него казусът с проведената престъпност и високата корупция са освен предизвикателство за прокуратурата и правосъдната система, само че и главно изискване за поддържане на публичния ред. Външният министър Никола Димитров съобщи, че мини-шенгенът не замества Европейски Съюз.

Конференцията, проведена от Съюза на европейските федералисти на Македония, също разиска по какъв начин бавният стопански напредък, безработицата и ниските заплати, слабостите в просветителната система, публичното опазване на здравето и опазването на околната среда провокират все по-голямо неодобрение измежду жителите и са главните претекстове за изселването. Няма публични статистически данни на Бюрото за статистически данни, само че неотдавнашен разбор на Световната банка демонстрира, че към 500 000 души са напуснали страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР