В най-добрия случай догодина ЕС ще разполага с до 1,2

...
В най-добрия случай догодина ЕС ще разполага с до 1,2
Коментари Харесай

ЕС очаква догодина да разполага с над 1 млрд. дози ваксина срещу Covid-19

В най-хубавия случай следващата година Европейски Съюз ще разполага с до 1,2 милиарда дози ваксина против Covid-19 и ще бъдат имунизирани до 700 милиона души. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена в сряда от Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че на месец в Европейски Съюз следващата година се чака да бъдат доставяни сред 20 и 50 милиона дози, като първите огромни колета са планувани за април. По нейните думи, преди доставките да стартират, следва подготвителната работа със описите за имунизация и изискванията за транспорт и предпазване на самите ваксини.

Фон дер Лайен заяви, че Европейски Съюз отпуска 100 милиона евро за обезпечаване на бързи проби. По нейните думи е належащо в битката с пандемията да бъдат употребявани разнообразни типове проби. Тя не поддържа визията на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, съгласно който Европейски Съюз би трябвало да пристъпи към всеобщо потребление на бързите проби.

Петер Пьот, консултант на Фон дер Лайен по въпросите с пандемията, изобретател на ебола и откривател на СПИН, изрази упованието отсега нататък бързите проби да бъдат налични в аптеките като тестванията за бременност. Той уточни, че към този момент някои от съставките за изработването на бързите проби се създават в Китай, само че и че на пазара напълно скоро ще се появят европейски производители.

По неговите думи е належащо европейците да възстановят възприятието за общественост, което оказва помощ на южноазиатските нации в ограничението на пандемията. Той разяснява, че надали противоепидемичните ограничения, наложени в Китай, може да се възприемат от европейските жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР