В най-близко бъдеще автомобилите ще бъдат изцяло автономни, а това

...
В най-близко бъдеще автомобилите ще бъдат изцяло автономни, а това
Коментари Харесай

Воланът и педалите стават излишни

 BMW Vision iNEXT

В най-близко бъдеще колите ще бъдат напълно самостоятелни, а това освобождава лидера от задължението да кара. И какво ще прави той, щом няма да върти кормилото и да натиска педалите? Отговор на въпроса дава концептът BMW Vision iNEXT, показан на ревюто в Лос Анджелис.

 21-1-6kol

Това е изцяло автоматизирано транспортно средство със сензорни екрани вместо бутони, с камери вместо странични огледала, със сгъващи се педали и волан. Иновациите в областта на безпилотното придвижване, електрическото задвижване и тоталната съгласуваност трансформират живота на хората и техните упования от автомобила. Той се трансформира в мобилно пространство с високо качество, интерпретирано от BMW като първокласна ложа.

 BMW Vision iNEXT

Функционалността е изместена от персоналните желания към материалите и цветовете. Концептът Vision iNEXT предлага бутиков интериор и комбиниране от дърво и изтънчен текстил, изтъкан по технологията жакард. В кабината няма нито един бутон, лост или комутатор. Командването на другите функционалности се реализира с глас или от сензорни екрани, както и с допиране на упоменатия към този момент жакардов текстил.

 BMW Vision iNEXT

Погледнато извън, типичното за BMW лице с четири „ очи ” е завършено с доста съвременни тесни фарове и големи „ бъбреци ”, зад които няма радиаторна решетка, а поле от датчици. Челното стъкло прелива в огромен панорамен покрив. Дългата 5 метра каросерия стъпва на великански 24-инчови колела.

 BMW Vision iNEXT

С едно зареждане на батерията може да се измине пробег над 600 км. Педали има, само че те се появяват тогава, когато лидерът желае да поеме ръководството. В останалото време се сгъват и се прибират в своите „ гнезда ”. Колкото и авангардно да звучи, още през 2021 година ще се появи серийният вид на BMW Vision iNEXT и тогава ще се разбере какъв брой от фантастичните му качества ще станат действителност.

 BMW Vision iNEXT
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР