В най-бърз порядък опасните 110 тона серовъглерод ще бъдат изкарани

...
В най-бърз порядък опасните 110 тона серовъглерод ще бъдат изкарани
Коментари Харесай

Калин Каменов: Извозват опасния серовъглерод от Враца, няма място за притеснения

В най-бърз порядък рисковите 110 тона серовъглерод ще бъдат изкарани от “Химко” и Враца. Ако притежателят на компания “Камибо” Станислав Попов, чиято благосъстоятелност е веществото, не направи това, министър председателят Бойко Борисов ще изиска неговата оставка като народен представител от ГЕРБ.
Това стана ясно от конференция във Враца през днешния ден преди обед, в която взеха присъединяване още регионалният шеф Малина Николова и кметът Калин Каменов.
Оказва се, че компанията собственик на 110-те тона серовъглерод не е изпълнила наставления от 2018 година След това е формиран акт за определяне на административно нарушаване, който е последван от наказателно разпореждане в размер на 20 000, само че очевидно и това не е било задоволително.
“До края на идната седмица се чака във компанията от Турция, която желае да употребява веществото, да излязат резултатите дали серовъглеродът е с качество, което може да се употребява. Ако не може да се употребява за производството, сертифицирана компания от България ще го извози и утилизира”, изясни притежателят на “Камибо” Станислав Попов.
Неговата компания обаче ще би трябвало да заплати до половин милион лв., настояват експерти, в случай че се стигне до разновидността с утилизирането на веществото. Как ще стане това, занапред ще се обяснява, защото сдружението на Попов е записано с 5000 лв. капитал.
“Искам да успокоя хората, че сега не би трябвало да има суматоха, не би трябвало да има напрежение, заради простата причина, че сега няма обстановка, която да допуска да има такова напрежение. Това нещо е тук от 20 години – в най-кратки периоди ще бъде извозено, тъй че мисля, че казусът към този момент е в областта на неговото разрешаване. И мисля, че с тематиката към този момент би трябвало да се спре да се спекулира, тъй като не е заслужено и не е етично да се наслоява напрежение измежду хората”, съобщи кметът Калин Каменов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР