В навечерието сме на знакови избори, защото точно на 3-ти

...
В навечерието сме на знакови избори, защото точно на 3-ти
Коментари Харесай

Георги Марков: Нека помогнем на демокрацията и Мелемов да победят в Смолян*

В навечерието сме на знакови избори, тъй като навръх 3-ти ноември преди 30 години 1989 година беше първото огромно шествие в София на „ Екогласност “, подкрепено от хиляди софиянци. Наближихме Народното събрание откъм „ Александър Невски “, прозорците бяха отворени. Трябваше починалия Петър Слабаков да връчи една петиция и сега, в който я връчваше, стартира всеобщо скандиране “Демокрация “. Това беше първото скандиране. Като чуха „ Демокрация “, другарите затвориха прозорците, описа в Смолян депутатът Георги Марков – някогашен парламентарен арбитър.
Той напомни, след демократичните промени от някогашните соцдържави България е единствената страна, в която социалистите взеха властта.
„ Българска социалистическа партия получи безусловно болшинство и ни докара през ноември и декември 1990 година до национална злополука – да няма храна, медикаменти, ток, бензин, да спре ЖП-транспорта, авиотранспорта. Всичко замря. Трябваше да се прави национална политическа стачка с КТ Подкрепа, с цел да си отиде това ръководство “, сподели Марков. При втората рецесия – така наречен Виденова зима, като парламентарен арбитър той е получавал 3 $ заплата.  
Той назова цялостен апокалипсис и второто второ социалистическо ръководство през 90-те години.

По думите му това са 10 изгубени години за България в борбата комунизъм или народна власт.
„ Другите страни правеха промени. Затова, когато приказват за смяна и че сме най-бедни в Европейски Съюз, да бъдат положителни с ръка на сърцето да си признаят за унищожения старт на българския преход, тъй като в стопанската система и финансите доста мъчно се наваксват тези загуби “, означи Марков.
Той се възхити на Николай Мелемов – претендент за трети мандат кмет на Смолян, че е съумял да стопи толкоз огромна част от заварения след ръководството на Българска социалистическа партия дълг.
„ Ако му гласувате доверие, той ще го стопи изцяло в идващите 4 години, с цел да тръгнете на чисто “, акцентира депутатът.

По думите му въпрос на чест е на 30-тата година от демокрацията да не се дава повече късмет на комунистите.
„ Трябва да се консолидираме, видяхте успеха в Бургас, Стара Загора, Велико Търново. Сега ще видите успеха в София, Пловдив, Варна. Смолян не би трябвало да се дели от демократичните градове, тъй като живеем към момента в тежки времена, поради завареното от Българска социалистическа партия тежко завещание “, сподели Марков.  
И посъветва: „ Направете всичко допустимо в понеделник да се поздравите с една победа. Това Смолян го заслужава – културен, образован родопски край. Не им давайте властта, тъй като още едно връщане обратно ще коства доста години загуба. Няма потребност от подобен мазохизъм “.
Георги Марков бе в Смолян, с цел да съобщи своята поддръжка към кандидатурата на Мелемов и да показа своята книга „ Феноменът Виктор Орбан “.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР