В навечерието на Йордановден военни водолази направиха оглед на морското

...
В навечерието на Йордановден военни водолази направиха оглед на морското
Коментари Харесай

В навечерието на Йордановден водолази огледаха морското дъно за опасни предмети

В навечерието на Йордановден военни водолази направиха оглед на морското дъно за рискови предмети в региона на Първа буна във Варна. От там по традиция на следващия ден ще бъде хвърлен Богоявленският кръст. Очаква се за него в морето да скочат десетки смелчаци на възраст от 15 до 90 години.

Варна

Ден преди Богоявление във Варна се приготвят за хвърлянето на кръста. Още от сутринта група водолази оглеждат морското дъно. Най-често те откриват остри железа, железна скрап и бетонни парчета от вълнолома.
Старши офицер Деян Денев – водолаз: “Случвало се е да срещнем и невзривени муниции, само че за благополучие имаме всякаква подготвеност да посрещнем провокациите. Периметърът, който ще покрием, е с дължина 100 метра и в дълбочина още толкоз, което подсигурява изцяло безвреден периметър за всички участници. ”
Водолазите поучават участниците в ритуала да не използват алкохол и да се климатизират преди да скочат в морето.
Старши офицер Деян Денев – водолаз: “А ние ще осигурим плувци, които да могат да отреагират по най-бързия метод за някакви неестествени обстановки. Ще има оборудвани водолази, които да се гмурнат във всеки един миг в дълбочина и да останат по-дълго на дъното при нужда. ”
Очаква се тази година искащите да извадят Христовия кръст от морето да са повече от нормално поради слънчевото време и температурата на морската вода от близо 10 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР