В навечерието на втората визита в България на глава на

...
В навечерието на втората визита в България на глава на
Коментари Харесай

Ще вървя в Твоята светлина: Знаменателните дни на папа Йоан Павел II в България

В навечерието на втората аудиенция в България на глава на Римокатеолическата черква - тази на папа Франциск, дано напомним посланията от апостолическото поклонничество на папа Йоан Павел II* през май 2002 година То съответства с най-светлия ни празник, отдаден на светите равноапостоли Кирил и Методий - 24 май.

За три дни - от 23 до 26 май, папа Йоан Павел II има наситена със срещи стратегия, както с представителите на държавната власт и Светия синод, по този начин и с интелектуалци и с хиляди елементарни жители, които го приветстваха в София и Пловдив.

Посещението на главата на Римокатолическата черква се организира под мотото: " Ще ходя в Твоята светлина! ".

Папа Йоан Павел Втори стъпи на българска земя с полет от Баку (Азербайджан) малко след 18 часа на 23 май. Две деца сервираха на папата кошница с българска пръст, събрана от разнообразни краища на страната ни. Йоан Павел Втори целуна българската земя и благослови децата. Жестът, въведен от самия него, се възприема като благослов към земята и народа, който го одобряват.

Тогавашният външен министър Соломон Паси съобщи, че е посрещнал главата на Римокатолическата черква с думите " Добре пристигнали в градината на Източна Европа ". " Папа Йоан Павел Втори ме благослови и в мое лице, като първия българин, който го посрещна, благослови напъните на българския народ, напъните ни да се присъединим към Европа, и си пожела сполучлива аудиенция ", сподели Паси.

Час по-късно папата бе публично посрещнат на пл. " Александър Невски ".

Какво прочетохме в протокола от програмата
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР