В навечерието на визитата на Сергей Лавров в Южноафриканската република,

...
В навечерието на визитата на Сергей Лавров в Южноафриканската република,
Коментари Харесай

ЮАР ще участва в морско учение на Русия и Китай

В навечерието на визитата на Сергей Лавров в Южноафриканската република, по време на която съветският външен министър ще договаря с южноафриканския си сътрудник Наледи Пандор, пристигна новината за идно руско-китайско военно обучение в Индийския океан, покрай крайбрежията на ЮАР.
Морското обучение ще се организира от 17 до 27 февруари, край източното крайбрежие на Южна Африка, покрай градовете Дърбан и Ричардс Бей.
2018 година Китайска фрегата дебаркира в южноафриканско пристанище, задушевно посрещната от стотици жители на ЮАР
На фона на украинската война и международната финансова неустойчивост, това обучение е сигнал за подсилване на връзките на Москва и Пекин с най-развитата африканска страна.
Говорител на армията на ЮАР разгласи, че кораби на страната ще вземат участие в интернационалното морско обучение на съветските и китайските военноморски сили. " Русия е мощна военна мощ. Бихме желали нашите Военноморски сили да бъдат добре подготвени и да овладеят умения, които ще им оказват помощ както в мироопазващи задачи на Южна Африка, по този начин и в отбраната на страната ни. Затова ние се стремим да се възползваме от партньорствата със страни, които имат високо равнище на военни умения и съоръжение, което ще е потребно за нашия личен състав ", добави военният представител.
Учението съответствува с първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна (24 февруари) и ще подчертава в допълнение върху обстоятелството, че ЮАР - водеща мощ на африканския континент - отхвърли да застане на страната на Запада и да осъди дейностите на Русия.
В същото време Наледи Пандор разкритикува законопроекта на Конгреса на Съединени американски щати " За противопоставяне на злонамерените съветски дейности " и прикани за отдръпването му. " Този законопроект би трябвало да бъде отдръпнат, той е безусловно безпочвен, опонира на интернационалното право и ние обяснихме това на нашите американски сътрудници ", сподели Пандор в изявление за съветски медии.
И президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса остро реагира на щатския законопроект: " Ако документът бъде признат, той ще маргинализира нашия континент, защото ще внушава, че Африка е осъдена поради партньорството си с Русия "...
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР