В навечерието на Великден са особено популярни веган-ястията, които не

...
В навечерието на Великден са особено популярни веган-ястията, които не
Коментари Харесай

Веган рецепти за успокояваща храна

В навечерието на Великден са изключително известни веган-ястията, които не съдържат и диря от скотски артикули, което е в синхрон с църковната традиция на Великденските пости.

Можете да приготвите веган-ястия, които като се изключи че са вкусни и потребни, са извънредно успокояващи за душeвността поради потребните съставки в продуктите, от които са направени.

Крем чорба от броколи

Как би могло крем от каквото и да било да бъде веган? Номерът е, че в тази ситуация използваме пюре от картофи, вместо млечни артикули. Супата се подготвя бързо и елементарно и е идеално решение, в случай че вечерта ви е натоварена.

Съставки:

2 чаени лъжици зехтин, половин глава нарязан лук, две глави счукан чесън, един огромен картоф, нарязан на кубчета, две глави броколи, нарязани на розетки, две чаши зеленчуков бульон, сол и пипер на усет.

Приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера на умерено висока температура. Добавете лука и чесъна и изчакайте лукът да стане транспарантен.

Добавете бульона и кубчетата картоф и варете, до момента в който картофите не омекнат, т.е. към 10 минути.

 Тофу

Добавете броколите и изчакайте още 5 минути, след което или прехвърлете сместа на порции в блендера си или използвайте потапящ се блендер, с цел да разбийте супата на крем.

Тофу пай

Не е ли занимателно, че толкоз доста от храните, носещи ни утешение, са разнообразни типове къс? Кое е това в изобилния заряд на сладкиша или картофената коричка, което сгрява душите ни? Този тофу къс е веган версия на известния пилешки къс, от която сигурно ще останете удовлетворени. Можете да употребявате подготвени кори или сами да си приготвите.

Съставки:

Четвърт чаша зехтин, половин кг нарязано на кубчета тофу, 4 нарязани моркова, сол и пипер на усет, две чаени лъжици домашни билки, три четвърти чаша нарязани гъби, четири глави нарязан арпаджик, 1/3 чаша брашно, две чаши вода, две кори за къс.

Приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера на умерено висока температура и леко запържете тофуто, морковите и билките. Изчакайте, до момента в който морковите омекнат и прибавете гъбите и арпаджика. Оставете на котлона за още пет минути, до момента в който гъбите омекнат.

Добавете брашното, намалявайки температурата до умерена, и разбърквайте сместа в продължение на към минута, след което прибавете течностите. Оставете сместа да ври и да се сгъсти за няколко минути. Изключете котлона и свалете тенджерата от печката.

Излейте пълнежа в едната от корите и поставете другата от горната страна, като не забравяте да извършите дупки в нея, с цел да може парата да излезе.

Поставете пая във фурната и печете в продължение на към 20 минути на 180 градуса или до момента в който кората не стане прелестно златиста.

Изчакайте пет минути, преди да сервирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР