В навечерието на Великден и за Деня на Земята в

...
В навечерието на Великден и за Деня на Земята в
Коментари Харесай

Празник за Великден и Деня на Земята в Гимназията

В навечерието на Великден и за Деня на Земята в СУ „ Св. Климент Охридски “ в Ловеч се състоя празник по формулата „ две в едно “.

Малки и огромни възпитаници се включиха с възторг в самодейностите, дело на екип учители и родители.

Училището и дворът бяха украсени уместно, все с огромната цел за обич към природата и грижа за нейното запазване. Можеше да се види галерия снимки на естествени явления, растения и животни.

Децата от началния курс имаха опция да оцветяват картинки „ Природата – дом на всички ни! “, да майсторят оригами „ Животните в природата “, да вземат участие в игри на двора – непослушни топчета, дама, хвърчило. Имаше интелектуални провокации като кръстословица за седми клас – витални процеси при животни и растения, и конкуренция сред пети и шести клас, която приключи наедно. Пети клас бяха по-добри в откриването на естествени замърсители / скрити в червени балони/ и на способи за запазване на околната среда /скрити в зелени балони/ всред пъстра китка балони. Шести клас победиха в откриването на послания за света към нас, като намираха подобаващата дума сред голям брой препоръчани. В резултат се появиха мислите „ Иска ми се след години към момента да има природа, на която да се радват децата ни! А това зависи от нас… “, „ Бъдещето се дефинира от самите нас. Можем да допринесем за него, като опазим природата чиста “.

С решаващото присъединяване на учениците от филантропичните паралелки в горния курс на образование учебният двор се преобрази – бяха засети шубраци и магнолия, дарена от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни. Обикновени автомобилни гуми блестнаха боядисани в разнообразни цветове, като в тях към този момент има цветя и семена от калдъръмчета. Скоро дворът на Гимназията ще бъде цветен и още по-красив с тези цветя. Всичко това се свърза тематично и с огромния християнски празник Великден. Тъй като учебният празник съответства с Велики четвъртък, децата боядисваха яйца, каквато е стародавната традиция. Финалът на този прочувствен ден беше музикална стратегия – песни и хора, на които се наловиха възпитаници, учители, родители.

Събитието бе част от дейностите по плана „ Участвай и променяй – родителят, деен сътрудник в учебния живот “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР