В навечерието на Великден депутатът Димитър Георгиев дари 1815 лева

...
В навечерието на Великден депутатът Димитър Георгиев дари 1815 лева
Коментари Харесай

Депутат дари парите от рождения си ден на деца с лицеви...

В навечерието на Великден депутатът Димитър Георгиев подари 1815 лв. за подкрепяне на деца с лицеви увреждания. Георгиев е депутат от коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Той е член на ЗС " Александър Стамболийски ". Съюзът излезе от обединението със социалистите предходната година, само че Георгиев остана правилен на парламентарната група. Той е някогашен футболист, а в този момент член на Изпълнителния комитет на БФС.

Средствата за благородния жест са събрани по време на 50-годишния празник, който депутатът отпразнува на 30 март. Той самият помолил гостите си да не носят дарове и цветя, като вместо това оставят пари в особено квалифицираната кутия за дарения. Така се събрала сумата от 1815 лв..

По съвет на деятели от Българския червен кръст Димитър Георгиев решил да подари парите на Асоциацията за деца с вродени лицеви аномалии „ АЛА “. Операциите на децата се поемат от Здравната каса, само че прегледите, материалите и ортодонтското лекуване не влизат в утвърдената пътека, а процедурите са скъпи. Подобни увреждания постоянно стават причина хлапетата да бъдат изоставяни от родителите си. От „ АЛА “ се борят това да не се случва, работят със фамилиите и ги подкрепят в грижата за възобновяване на децата, претърпели хирургически интервенции.

Вчера Георгиев съобщи сумата на Жана Ангелова, ръководител на асоциацията, и професор Юрий Анастасов, който най-често прави интервенциите на децата.

„ Прекрасна и благородна самодейност. Хубаво е, че има хора, които мислят за нашите дребни пациенти. Хора като вас, господин Георгиев, ни дават вяра и религия в българските политици “, съобщи професор Юрий Анастасов при приемането на дарението. Срещата се реализира в отделението по пластична хирургия на УМБАЛ „ Свети Георги “.

Димитър Георгиев от години провежда акции за подкрепяне на заболели деца и сираци. „ Важното е да бъдем положителни и съпричастни освен по Коледа и Великден. Нека всеки, който има опция, да оказва помощ на хората в потребност “, прикани националният представител и пожела хубави празници на всички българи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР