В навечерието на утрешните разговори в Берлин, когато се очаква

...
В навечерието на утрешните разговори в Берлин, когато се очаква
Коментари Харесай

Мартин Шулц изрази съмнение, че ще влезе в коалиция с Ангела Меркел

В навечерието на утрешните диалози в Берлин, когато се чака изясненост към идващото немско държавно управление, ръководителят на социалдемократите Мартин Шулц изрази подозрение, че неговата партия ще влезе в нова огромна коалиция с християндемократите на Ангела Меркел . Нещо повече – Шулц поддържа концепциите за промяна в еврозоната на френския президент Еманюел Макрон и по този метод се разграничи от Меркел, която е резервирана.

Кризата в Германия, която два месеца след парламентарните избори не може да излъчи ново държавно управление, изнервя освен германците, само че и европейските сътрудници. С особена тревога събитията следи Франция. Макар Меркел да сподели подготвеност да работи с Макрон, християндемократите са скептични за концепциите му за промяна на еврозоната, тъй като се притесняват, че ролята на Германия ще бъде да заплаща сметките на задлъжнелите страни в Южна Европа. Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц през днешния ден удостовери позицията на партията си за общ бюджет на еврозоната, като се аргументира, че единствено по този начин Европейски Съюз може да остане мощен и да способства за забележима смяна в живота на европейците: Това значи освен строга финансова дисциплинираност, само че и вложения, подкрепени от общ бюджет и финансов министър за еврозоната.

Тези думи на Мартин Шулц евентуално радват френския президент, който се надява, че интервалът на политическа неустановеност в Германия няма да е дълъг. Европейски Съюз няма време с цел да реализира съглашение по препоръчаните от Макрон промени - следва решаващата фаза на договарянията за Брекзит и за новия дълголетен бюджет на блока и избори за Екологичен потенциал. Нещо повече – социалдемократът Шулц през днешния ден най-откровено съобщи, че и при най-хубавото си предпочитание не може да каже, какъв ще е изходът от утрешните диалози при президента. Едно е несъмнено – Германия се нуждае от сигурност и непоклатимост. Също по този начин обаче е несъмнено, че Германия се нуждае от смяна, съобщи Мартин Шулц преди предстоящите решаващи диалози на следващия ден при президента Франк-Валтер Щайнмайер за сформиране на нова огромна коалиция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР