В навечерието на Цветница, на Лазаровден – 27 април, ще

...
В навечерието на Цветница, на Лазаровден – 27 април, ще
Коментари Харесай

В навечерието на Цветница ще се състои грандиозно събитие Art Fest Diplomat Plaza в Луковит

В навечерието на Цветница, на Лазаровден – 27 април, ще се състои грандиозно събитие Art Fest Diplomat Plaza в гр. Луковит в хотел Diplomat Plaza.


Гостите на събитието ще могат да се насладят на арт експозиция под стъкления купол в зала „ Атриум “ от творби на художничката Веселка Кирилова. Тя ще показа истинска пластична живопис в духа на старите възрожденски майстори и иконописци, пресъздаваща историята на българския костюм от другите райони в България, паралелно с творби на неповторимата фешън графика.

 

„ Времето демонстрира, че ползата към подобен метод в изкуството е огромен и вечен. Наследството и традицията предизвикат интереса към всичко родно. В концепцията за европейското обединяване не би трябвало да има наклонност за обезличаване на идентичността и самобитността на всяка една обособена нация. Основна цел е да се обърнем към наследеното и въз основа на новите технологии да предадем ново светоусещане, което е част от характерния ни български темперамент с концепцията за обединени Балкани, като скъпа перла в огърлицата на Европа “, разяснява художничката Веселка Кирилова.

 

Гости и гости ще се потопят в арт атмосфера, наситена със светлинни и звукови резултати, изтънчен коктейл с вкусни хапки и подбрани виновност. Кулминацията на вечерта ще бъде атрактивното фешън дефиле, което ще пресъздаде връзката сред стилната графика на Веселка Кирилова и изящните тоалети от Fashion Gallery Esil Duran с дизайнер Есил Дюран, както и „ ЕТНО “ костюми на дизайнерката на фешън къща „ Ариес Уникат “ - Светла Димитрова.


„ За целия мениджърски състав това събитие е в действителност особено, защото то ще бъде блестящо отражение на понятието „ арт “ - дума, която разказва атмосферата и прекарването в хотел Diplomat Plaza. След като 3 следващи години БХРА ни отличават като „ Най-добър арт и уелнес хотел “ на България, взехме решение, че е време да създадем грандиозно събитие и да изкажем признателност към всички наши посетители, сътрудници и другари, защото без тях нямаше да сме това, което сме в този момент. Ники Сотиров и Есил Дюран, които са били наши посетители, се свързаха с нас и споделиха тяхната концепция за експозиция на художничката Веселка Кирилова и едно фешън ревю, с което не просто красиви модели да покажат изящни тоалети, а с което да се пресъздаде връзката сред картините и модата. Сигурен съм, че това ще бъде доста повече от един нормален ивент. Защото Diplomat Plaza основава специфични моменти за специфични хора “, споделя шефът на хотел Diplomat Plaza – Любен Станев.


Артистичната демонстрация ще бъде открита от извънредния посетител професор Любомир Стойков – културолог, изкуствовед, фешън и медиен специалист.

 

Ето какво съобщи той в навечерието на огромното събитие: „ Впечатлен съм от упоритостта на Art Fest Diplomat Plaza да интегрира културно и естетически историята на костюма, етно модата, музиката и най-модерните послания на стила. Това е метод освен за снабдяване на художествена приятност, само че и незаменимо средство за духовно обогатяване и уместно, и почтено отбелязване на християнския, национален и набожен празник Цветница. Присъствието и присъединяване на такива изявени актьори, създатели и културтрегери като Веселка Кирилова, Есил Дюран, Ники Сотиров и Светла Димитрова са заричане и гаранция за стойностно и запаметяващо се прекарване. На всички искам триумфа, който заслужават! “.


Вечерта ще продължи със стилна вечеря в ресторант La Plaza и Винарна „ При момите “ с изтънчено меню и доста специфични моменти. Завършек на незабравимото арт прекарване ще бъде на връх Цветница, когато гостите ще могат да се потопят в атмосферата на емблематичната пещера „ Проходна “, по-известна като „ Божиите очи “, под звуците на българската гайда.


Събитието се провежда със специфичната поддръжка на огромния български актьор, режисьор и продуцент Ники Сотиров, който ще е водещ, и надарената певица Есил Дюран, която ще зарадва гостите със своя глас. Образно и прочувствено господин Сотиров посочи: „ Веселка Кирилова и дишането е артистичната осмоза сред класиката и модернизма в експозициите - дишане, което се трансформира в един винтидж пърформънс. Като движимост и потвърден фешън дизайнер, тя споделя историята на всеки един собствен костюм от предишния век до наши дни. Във фантазията си чуваме музиката, картините оживяват, а красивите българки дефилират. Сякаш самата Веселка Кирилова ни споделя „ Пазете душите си от настиване, завивайте ги с фантазии! “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР