В навечерието на Световния ден на спешната медицина - 27

...
В навечерието на Световния ден на спешната медицина - 27
Коментари Харесай

60 минути с Бърза помощ: „Преди обед“ с разказ отвътре за напрегнатото ежедневие на спешните медици

В навечерието на Световния ден на незабавната медицина - 27 май, екип на предаването „ Преди обед “ прекара 60 минути със промяна на Бърза помощ в София. Журналистът Георги Тошев и операторът Илиян Стоянов документираха напрегнатото всекидневие на доктор Димитър Лунд и единствената жена водач на кола за спешна помощ в София - Гергана Николова, с цел да срещнат феновете със скритите сложни моменти, които са решаващи за съхраняването на всеки живот.

„ Ние не сме герои, а хора, които си правят работата. Да, в нашата има повече риск от време на време, само че мотивацията ми е, че всяко повикване е вяра да спасим един човешки живот ”, споделя доктор Лунд, който е на 26 години, потомствен доктор.

„ Изпитвам огромно почитание към работещите в Бърза помощ. По подигравка на ориста, нощта преди фотосите, екип на Бърза помощ избави майка ми. Но едвам, когато влязох в колата за спешна помощ и потеглихме към първия адрес, усетих адреналина, с който живеят работещите в Спешна помощ. С оператора бяхме очевидци на свръхконцентрацията, риска и професионализма на парамедиците. Необяснимо е! “, споделя Тошев.

Заедно със незабавните медици, екипът на „ Преди обед “ застава очи в очи и с пациент със признаци на COVID-19, който е превозен в „ Пирогов “.

„ Решенията, които се взимат на адрес могат да се сравнят единствено с работата в операционна. Всяка секунда е скъпа. Ежедневието в Бърза помощ е като реалити на ръба сред живота и гибелта ”, споделя още Георги Тошев.

Как минава 1 час от работата на незабавните медици - феновете на „ Преди обед “ ще научат на следващия ден, 27 май, след 9:30 часа в ефира на bTV.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР