В навечерието на светлия празник 1 ноември – Денят на

...
В навечерието на светлия празник 1 ноември – Денят на
Коментари Харесай

Диян Павлов – Джими представя „Школото” - спектакъл за историята на българската азбука

В навечерието на светлия празник 1 ноември – Денят на националните будители, известният плевенски създател Диян Павлов – Джими ще показа спектакъла „ Школото " в Панорама Мол Плевен. Събитието ще се организира на 28 октомври, събота, от 11,30 часа на НИВО 1 в комерсиалния комплекс. Входът ще бъде свободен!

Представлението е едно неповторимо просветително странствуване през вековете. Всички присъстващи ще имат опция да се насладят на занимателен роман за основаването на глаголицата и кирилицата, за делото на Паисий Хилендарски и неговата " История славянобългарска ", за появяването на първите учебни заведения по нашите земи.

Специални посетители на интерактивния театър за историята на българската писменост и българското просвещение ще бъдат възпитаници от клуб “Завет ” на СУ " Стоян Заимов " - Плевен с началник госпожа Виолета Йорданова. Работата на клуба е ориентирана към обогатяване и задълбочаване на знанията на младежите за родната история и родния край, както и към това да подтиква творчеството и личностните им изяви. Учениците взимат присъединяване в разнообразни начинания и състезания, посещават постоянно исторически обекти и изготвят исторически филми.



***
Диян Павлов - Джими е основател и собственик на " Творителница О‘Писменехъ " в Плевен. Там от няколко години по атрактивен метод той споделя пред фенове на друга възраст за значими събития в международната история – за появяването на първите писмености, за метода на ръчно направената хартия, за революционния за човечеството миг – основаването на първата система за тиражиран книгопечат от Йоханес Гутенберг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР