В навечерието на старта на националния отбор на България в

...
В навечерието на старта на националния отбор на България в
Коментари Харесай

Симеон Добрев от Япония: Б като Бургас, Б като България!

В навечерието на старта на националния тим на България в Лигата на нациите против Китай в първия шампионат в Нагоя представителят на първенеца Нефтохимик в държавния отбор Симеон Добрев приказва особено за вас – почитателите на доминанта в родното състезание. Ето какво сподели 22-годишното ни златно либеро.

– Какво е да представляваш първенеца Нефтохимик в националния тим?


– Със сигурност да представям Нефтохимик в националния тим е огромна отговорност, а и фланелката на България задължава най-вече от всичко. Ще се опитам да изкарам всичко научено, всички качества от себе си, с цел да защитя достойнството на страната ни по-най положителния вероятен метод! Б като Бургас, Б като България!!!


– Почерпи ли в националния отбор за купата, по кое време и по какъв начин? Кой те поздрави първи, когато се събрахте на лагера?


– Почерпих, несъмнено! Скромно, с няколко кутии бонбони, тъй като време за купони няма, а единствено за здрави тренировки. Първият човек, който ме поздрави, беше лекарят на националния тим – доктор Динко Захариев.


– Очакваше ли повиквателна за мъжкия народен тим след фурора с Нефтохимик? 
– Очаквах, несъмнено, само че не съм споделял с никого. Просто изчаках, надявайки се.
– Как възприемаш Мартин Божилов и изключително Теодор Салпаров – като конкуренция, остарели кучета, другари, съветници или хора, от чийто опит можеш да „ откраднеш “?
– Тях двамата ги схващам като другари, като доста опитни състезатели, от които мога единствено да открадна най-хубавото. Винаги ме поучават по какъв начин да се подобря в даден аспект.
– Чувстваш ли се новобранец в наличието на Салпаров, Жоро Братоев, Светльо Гоцев?
– Чувствам се новобранец, само че това, несъмнено е обикновено – опитът идва с времето. Има майтапи, само че не засягащи. Уважаваме се взаимно.
– Кое съгласно теб от представянето ти в Нефтохимик – може би съответен мач или фаза, способства за повиквателната ти?
– Според мен полуфиналната и финалната серия способства за повиквателната ми.
– Какво от наученото в тренировките при Атанас Петров в Нефтохимик ти оказва помощ в националния тим?
– От Атанас Петров научих ужасно доста неща, той е необикновен експерт. Със сигурност от наученото от Атанас Петров най-вече ми оказват помощ спокойствието и самоконтрола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР