В навечерието на старта на английската висша лига, надеждите на

...
В навечерието на старта на английската висша лига, надеждите на
Коментари Харесай

7 футболисти, които трябва да се докажат във втория си сезон в Премиър лийг

В навечерието на старта на британската висша лига, очакванията на доста от почитателите за сполучливо показване на обичаните им тимове се уповават на привлечените нови попълнения през лятото. Футболисти като Ромелу Лукаку, Бернардо Силва и Александре Лаказет ще бъдат следени със зорки погледи във всеки един миг на и отвън терена.

Но освен те ще бъдат следени от близко. Точно преди година в същата позиция бяха други техни сътрудници, които по-скоро не оправдаха огромните упования към тях през предишния сезон. Предлагаме ви седем имена, които в идната година би трябвало да потвърдят, че клубовете не са сбъркали с привличането им.

Миши Батшуай, Челси
Преди година белгиецът избра да бъде запаса на Диего Коща, вместо главен състезател в Уест Хам. Батшуай завоюва купата със “сините”, само че бе титуляр единствено в един мач и изигра едвам 239 минути в шампионата. Бившият състезател на Олимпик (Марсилия) към момента попада в категория “млади” със своите 23 години, а и може да се надява на повече игрово време през новия сезон. През предходната акция Челси отвикна да играе европейски мачове през седмицата, само че в този момент “сините” се завръщат в Шампионската лига и Батшуай би трябвало да има повече шансове, а единствено от него зависи дали ще ги употребява.

Садио Мане, Ливърпул
Миналият сезон бе унищожен за Садио Мане, поради непрекъснатите му травми. Въпреки това, когато бе здрав, атакуващият полузащитник загатна за своя капацитет и сподели, че в бъдеще може да се трансформира в един от водачите на “червените”, както и да бъде измежду най-качествените флангови футболисти на континента.



Светкавично бърз, с и без топка в крайници, през новия сезон Мане ще може да показва уменията си и в Шампионската лига. Ако и контузиите останат зад тила му, то сенегалецът би трябвало да има мощна акция.

Гранит Джака, Арсенал
Швейцарският национал бе неуверен в изявите си в първите месеци, откакто се причисли към Арсенал. Макар и да търпеше много рецензии, отбранителният халф сподели темперамент и в края на предишния сезон стана надалеч по-голям състезател за “артилеристите”, помагайки за триумфа в ФА Къп. Джака бе считан за един от най-талантливите опорни полузащитници в Европа, когато Арсенал го притегли от Борусия (Мьонхенгладбах) на 24 години. Той навлиза в оптимална футболна възраст и може да има основна роля в средата на терена, внасяйки повече сигурност в играта на лондончани. В най-хубавите тимове на Арсен Венгер халфовете постоянно са отбелязвали и значително попадения, а Джака разполага с бомбен шут със мощния си ляв крайник, посредством който може да обезпечи значими голове в дългия сезон.

Пол Погба, Манчестър Юнайтед
Когато си най-скъпият футболист в историята, постоянно е мъчно да отговориш на упованията. Погба бе подобен през лятото на 2016 година, а първият му сезон никога не може да бъде избран като “силен”. Но и като “слаб” също. Истината е, че френският национал бе променлив в изявите си. В някои мачове бе с класа над всички на терена, само че в други правеше мъчно обясними неточности. Деветте му гола във всички шампионати наподобяват малко на фона на всички отлични обстановки, в които се озоваваше. Неслучайно Жозе Моуриньо изисква повече попадения от Погба, както и уместно лидерско държание.



Французинът играе най-добре, когато е в лявата част на полузащитна тройка, а с привличането на Неманя Матич освен към този момент може да заема тази позиция, а също по този начин има опция да концентрира повече от напъните си върху атакуващата фаза. Предпочитаните от него условия са обезпечени. Остава той да се отплати със мощен сезон.

Джон Стоунс, Манчестър Сити
Считаният за най-талантлив британски централен бранител има неповторима опция да се развива под управлението на Пеп Гуардиола. Стоунс е млад защитник, който играе сносно с топка в краката си, само че може би трансферната сума (близо 60 млн. евро), която “гражданите” заплатиха на Евертън за него, в известна степен му тежи. Той има всички качества да бъде централен бранител от международна класа, само че се нуждае от повече убеденост на терена. Тя може да бъде добита посредством допускане на по-малко наивни неточности, а и от наличието в отбора на крайни бранители като Кайл Уолкър и Бенжамен Менди, които с изключение на със страхотни пробиви по крилата, могат да обезпечат и повече непоклатимост в отбрана.

Андре Аю, Уест Хам
През това лято “чуковете” заплатиха необичайно висока цена (23 млн. паунда), с цел да привлекат Марко Арнаутович от Стоук Сити. Той лиши купата “най-скъп входящ трансфер” от закупения година по-рано Андре Аю (20,5 млн). Ганаецът започва сезона с травма, а след това вкара единствено 6 гола в Премиър лийг.



27-годишният нападател към този момент е посочил, че има нужните качества да бъде сполучлив в едно от най-конкурентните шампионати на планетата, само че тряба да го прави надалеч по-често, в сравнение с през предходната акция. В противоположен случай рискува да бъде вторият Дмитри Пайе в очите на почитателите, както и да загуби борбата за върха на офанзивата с Арнаутович.

Пиер-Емил Хьойберг, Саутхамптън
Датчанинът бе едно от най-интересните имена, което дойде в елита на британския футбол през лятото на 2016 година. 22-годишният халф има всички оръжия да играе сполучливо във висшата лига и Маурисио Пелегрино сигурно осъзнава това. Конкуренцията за място в центъра на полузащитата с Уорд-Праус, Ромеу и Стивън Дейвис би трябвало също да повлияе положително на Хьойберг, който може да се окаже един от най-впечатляващите млади футболисти през новия сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР