В навечерието на срещата между Продължаваме промяната и ГЕРБ-СДС Даниел

...
В навечерието на срещата между Продължаваме промяната и ГЕРБ-СДС Даниел
Коментари Харесай

Лорер: Първи мандат на ГЕРБ е изключен; Митов: ПП искат избори

В навечерието на срещата сред „ Продължаваме промяната ” и ГЕРБ-СДС Даниел Лорер и Даниел Митов разясниха пред бТВ настройките и задачата на диалозите.

„ Това не са диалози за сформиране на държавно управление. Това са диалози за политиките, които този парламент, без значение чие е държавното управление, би следвало да поддържа “, съобщи националният представител от Политическа партия Даниел Лорер.

„ Един месец следим парламент, в който първата политическа мощ пристигна без домашно. ГЕРБ зацикля и не съумя да образува коалиция. За нас е значимо да седнем на масата и да стартираме да дискутираме без значение какво ще се прави и кой ще ръководи. Заедно би трябвало да решим какво ще направи този парламент за България “, добави той.

„ Продължаваме промяната ” сложи положително начало в българската политика. Органите на партията се събират и вземат решение посоката на партията. Не мисля, че коалиция с ГЕРБ ще се дискутира. Ще обсъждаме политики. Дали ГЕРБ ще сформира държавно управление без нас, или ние без ГЕРБ – следва да забележим “, уточни още Лорер.

От думите му стана ясно, че има отзиви за коалиция с ГЕРБ, само че такова решение не е взимано. „ Преобладаващото болшинство в „ Продължаваме промяната “ е на мнение, че коалиция с ГЕРБ не може да се образува. Това значи ръководство на малцинството под една или друга форма в този парламент “, акцентира той.

„ Протегната ръка от едната страна е протегната, само че от другата е пестник “, разяснява още Даниел Лорер.

Според Даниел Митов от ГЕРБ-СДС „ Продължаваме промяната ” желае да се върви на избори.

Той изрази вяра идната среща да не бъде едно факсимиле. „ Надявам се на тази среща да се приказва съществено, а не с клишета и пропагандни небивалици ”, сподели Митов.

Той упрекна представителите на втората партия в Народното събрание, че приказва с „ опорки от предизборната акция “. Като образец даде изказванието за реализиран огромен стопански напредък по време на кабинета „ Петков “. „ Когато хората са те изпратили в Народното събрание, си задължен да направиш всички старания в посока на това да има държавно управление. Аз съм уверен, че зрелите партии в българския парламент – тези, които знаят какво е народна власт, какво е законодателство, какво са институции, по какъв начин действат те посред, ще създадат всичко допустимо, с цел да стигнем до въпреки всичко някакъв допустим миг за сформиране на държавно управление “, разяснява Митов.

„ Ако не желаеха избори, нямаше да споделят: „ Няма да подкрепим първия мандат. Откъде накъде, може първият мандат в един миг да се окаже доста потребен. Защо няма да поддържат мандат на ГЕРБ, който ще се окаже потребен “, попита Даниел Митов, визирайки изявленията на представители от Политическа партия.

Той посочи, че срещата във вторник не е начало на съдружни договаряния. На въпроса за какво е рисково президентът Румен Радев дълго да ръководи през служебни кабинети той отговори: „ Президентската институция не е натоварена с задоволително легитимност от конституцията и жителите по този начин, че да прави политики “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР