В навечерието на спецакцията срещу ДАБЧ шефът на агенцията Петър

...
В навечерието на спецакцията срещу ДАБЧ шефът на агенцията Петър
Коментари Харесай

Харалампиев: Държавата е длъжник на българската общност навън

В навечерието на спецакцията против ДАБЧ шефът на организацията Петър Харалампиев бе в Скопие, където се организира XIV среща на българските медии по света. Пред участниците в нея Харалампиев означи, че страната ни е голям дебитор на българската общественост на открито. Според него обаче "отскоро време " се правели неща, които ту се виждат, ту не. Много повече българчета се раждат отвън страната, съобщи шефът на ДАБЧ дни, преди да попадне в ареста.
"Законът за българските медии безусловно не дава отговор на новите действителности. В доста други закони е нужна смяна, която да дава отговор на новата истина, с цел да реализираме нужните ефикасни резултати, в случай че желаеме да оцелеем като нация ", съобщи Харалампиев пред публицистите в Скопие. В македонската столица шефът на ДАБЧ означи, че в Южна Америка имаме единствено едно посолство, което е голям проблем поради многото българи там, които са оставени "сами на себе си ". Той се закани да подкрепи откриването на повече български представителства.
"Откакто аз съм ръководител на ДАБЧ, сменихме вида политика. Вече не сме единствено паспортно бюро, а се опитваме да изпълняваме действия, които ни се вменяват по закон ", съобщи Харалампиев.
Шефът на ДАБЧ регистрира в Скопие, че през последните две години българските учебни заведения в чужбина са се нараснали. Макар да похвали МОН за активността в тази тенденция, той означи, че това не трябва да ни радва, тъй като значи, че прекалено много наши сънародници са зад граница.
Дни преди да бъде задържан, Харалампиев се оплака, че бюджетът на ДАБЧ не е вдиган с години.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР