В навечерието на сблъсъка с Барселона в Шампионската лига старши

...
В навечерието на сблъсъка с Барселона в Шампионската лига старши
Коментари Харесай

Нагелсман: Нека да забравим последните мачове срещу Барселона, защото това е нов тим

В навечерието на конфликта с Барселона в Шампионската лига старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман прикани да не се вършат съпоставения с предходните срещи сред двата гранда. Германският завоюва четирите последни конфликта с испанците при обща голова разлика 17:4, измежду които и това 8:2 от лятото на 2020 година Сега следва дуел на “Алианц Арена ” във вторник вечер.

“Това е един изцяло нов отбор на Барса - съобщи Нагелсман. - Отборът бележи огромен напредък при Чави Ернандес и има толкоз доста нови футболисти. Изобщо духът на състава към този момент е различен. Нека да изтрием спомените от последните ни мачове против тях ”.

“Барселона демонстрира контра-преса, която ми припомня на времето, когато самият Чави още беше футболист. Агресивни са и се пазят високо с халфове като Гави и Педри. Привлякоха някои доста мощни играчи, измежду които и Роберт Левандовски. Очаква ни сложен дуел ”, добави Нагелсман.

Според наставника сега атмосферата в Байерн е по-добра от тази през предишния сезон. В същото време обаче баварците записаха три следващи равенства в Буднеслигата - нещо нетипично за тях. “Наясно съм, че резултатите ни сега не са задоволително положителни. Да, постоянно преди среща в ШЛ е хубаво преди този момент да си спечелил в шампионата си. В ШЛ няма доста мачове и не можеш да си позволиш неточности ”, счита експертът.

Нагелсман пожела също по този начин на Левандовски да изиграе още няколко мощни сезона. " Ще бъда благополучен, в случай че почитателите ни посрещнат добре Левандовски. Това а обикновено за хора като него, които са дали толкоз доста за клуба. Той беше доста значима част от фамилията на Барселона и ще се веселя да го видя още веднъж ", призна Нагелсман.

Относно заменилия го в клуба Садио Мане, той смята, че просто му липсва шанс: “Няколко пъти засадите го лишаваха от попадения. Понякога Садио е прекомерно сериозен към себе си, а различен път наподобява положително нахален. Мане към момента не е достигнал най-високото си равнище при нас. Доволен съм от показваното от него до момента ”.

Треньорът разгласи, че в центъра на терена ще започва с Марсел Забитцер за сътрудник на Йошуа Кимих, защото Леон Горетцка към момента не бил подготвен за титуляр в толкоз значим мач след отсъствието си поради контузия.

" Не съм последовател на това да се приказва за който и да е мач като за исторически. Ще играем против топ тим, само че желаеме да спечелим и да вземем трите точки. Но този мач няма да е съдбоносен за това, което ще се случи идващите седмици ", приключи Юлиан Нагелсман.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от УЕФА Шампионска лига във вторник, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР