В навечерието на сблъсъка между Аржентина и Хърватия от полуфиналите

...
В навечерието на сблъсъка между Аржентина и Хърватия от полуфиналите
Коментари Харесай

Треньор анализира хърватите и посочи кой от аржентинците ще има особено важна задача

В навечерието на конфликта сред Аржентина и Хърватия от полуфиналите на Мондиала болшинството хора чакат Лионел Меси да бъде основната фигура в състава на “албиселесте ”. Популярният в Южна Америка треньор Хулио Сесар Фалкиони обаче уточни различен от футболистите на Лионел Скалони, който съгласно него ще има основна роля - Алексис Мак Алистър от Брайтън.

Фалкиони е някогашен вратар, а по-късно е водил куп сформира, измежду които Бока Хуниорс, Индепендиенте, Велес, Химнасия, Колон и други В изявление за “Кларин ” той показа какви са упованията му за борбата довечера:

“Хърватите са сложен противник като всички останали. Те изхвърлиха Бразилия, а това не е малко. Срещу Нидерландия играхме с трима централни бранители, само че в този момент чакам да се върнем към скица с четирима бранители. Родриго Де Пол, Мак Алистър и Енцо Фернандес би трябвало да са в средата на терена, Хулиан Алварес да е на лявото крило, Ди Мария - на дясното, а за Лионел Меси остава да е в центъра на офанзивата. Хърватия играе по подобен метод в сграда 4-3-3, която постоянно се трансформира в 4-2-4. Те прибягват до една класическа смяна, за която би трябвало да внимаваме. Лука Модрич стартира като десния халф от тримата, само че постоянно в течение на дуела се връща обратно до единия от централните бранители. Тогава Деян Ловрен “отваря ” надясно, с цел да разреши на десния бек Юранович и дясното крило пред него да се включат напред. При тази обстановка Модич опитва подавания сред линиите. Ето за какво основен за Аржентина ще бъде Мак Алистър, тъй като той ще би трябвало да пресира Модрич, с цел да не може пък да той да получава това пространство и свободата да хвърля пасове. По същия метод противникът пробива и отляво, въпреки и не е толкоз нападателно. ”

Фалкиони означи също, че за аржентинския народен отбор се е трансформирало в табиет авансово да показва някого за зложелател, тъй като това в допълнение стимулирало играчите. “Ето за какво множеството дуели на тима се трансформират в нещо като боеве ”, приключи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР