В навечерието на Рождество Христово софийски духовници ще посетят болни,

...
В навечерието на Рождество Христово софийски духовници ще посетят болни,
Коментари Харесай

Свещеници влизат доброволно в болници при заразени с COVID-19


В навечерието на Рождество Христово софийски духовници ще посетят заболели , настанени в лечебни заведения. Първоначално концепцията била да дадат мощ, религия и кураж единствено на заболели те от COVID-19 , само че след среща с патриарх Неофит се взело решение да посетят и останалите хора, които са настанени за заболели чно лекуване. Това съобщи пред БГНЕС Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп, Викарий на Софийския митрополит.

Преди да се насочат към Военномедицинска академия, УМБАСМ „ Пирогов “, „ Александровска “, УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, УМБАЛ „ Св. Анна “ духовниците осветиха, в митрополитския храм “Св. великомъченица Неделя ” 6000 икони със сцената на Рождество Христово, които ще дадат на заболели те и ще ги помажат с осветлен елей.

Инициативата ще бъде до 23 декември. Дни преди Рождество Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп се обърна към всички вярващи.

„ Църквата постоянно носи своето духовно обръщение да бъдем правилни на христовите завещания, на Христовата черква, да бъдем почтени в нашето житие и съществуване, и да се стремим да подкрепяме всички тези, които по един или различен метод имат потребност от нашата поддръжка. Хубаво е такива начинания да не бъдат единични, а да бъдат по-често събитие, тъй като хората имат потребност и църквата има потребност да се среща с хората. Дай Боже да сме същински православни християни, духовни хора, освен по Рождество Христово и по Великден, а през всички дни “, прикани вярващите той.

Белоградчишкият свещеник Поликарп съобщи, че в самодейността се включват 30 духовни лица.

„ Те ще преминат както в този момент по време на рождественските празници, по този начин и самодейността продължава на 5,6 и 7 януари, когато е Богоявление. В този интервал също ще бъдат проведени визити в столичните заболели ци “, разгласи още Поликарп и изрази вяра, че параклисите към заболели ци те да оживят своята активност, а не свещеници те там да работят като администрация.

„ Необходимо е свещеникът да бъде на своето място и да има малко по-обширна и разгърната активност в заболели чните заведения “, прикани още той.

На въпрос на БГНЕС дали миряните да се стекат на идните служби във връзка Рождество Христово, Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп сподели, че изборът е техен дали да дойдат в храма или да проследят богослуженията по малките екрани.

„ Апелът е да се пазим, да бъдем деликатни, да бъдем виновни, да отговорим най-много на упованията на хората, които се грижат за нашето здраве, по този начин и на упованията на свещеници те за ред, дисциплинираност и съгласие “, приключи духовникът. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР