В навечерието на председателството на Европа, в България политическата обстановка

...
В навечерието на председателството на Европа, в България политическата обстановка
Коментари Харесай

Вотове до дупка срещу ГЕРБ обеща ДПС по време на председателството!

В навечерието на председателството на Европа, в България политическата конюнктура става все по непредсказуема. Явно е, че опозиционните партии от ден на ден напипват слабото място във властта, а точно съдружните сътрудници на ГЕРБ.

От Движение за права и свободи ясно декларират, че националистите нямат място в ръководството на страната, а знакът, който дават е – вотове до дупка против ГЕРБ, в случай че те не бъдат изхвърлени от властта.

„ ГЕРБ дава обещание едно в предизборната акция, в този момент прави друго. Затова ще търсим не избор, а вотове на съмнение “, сподели Мустафа Карадайъ в Панорама. „ Те позволиха националистите във властта. Те отстъпват от своята предизборна стратегия. Няма промени. Вотове на съмнение ще има още. Това е решение и на националния ни съвет. Няма да върша персонални оценки на Бойко Борисов. В момента страда моята татковина, да оставим партията Движение за права и свободи. Да блъскаш и обиждаш хора на границата - те води на власт. Да имаш присъда - те води на власт. Да палиш молитвени килимчета - те води на власт. Този модел на държание те докарва на власт. Това го разреши ГЕРБ. Те вършат оттегляне от европейските полезности. Това прави оттегляне от народна власт в моята татковина ", безапелационен беше той.

Той разяснява в Панорама още, че при визитата на Антонио Таяни в България е имало явен политически знак.

„ Надявам се, че Антонио Таяни разбра доста неща при визитата си. Ние също прочетохме някои неща. Традиция е ръководителят на Екологичен потенциал да върви на посещаване в страните, в които следва председателство, с ръководителите на партиите и групите в Екологичен потенциал. В България не пристигна никой. Това е политически знак. Това е ясна оценка за политическата обстановка и формулата на властта в България. Някой ни приказва със знаци, а не думи. Председателството на Европейски Съюз не може да бъде оправдание за присъединяване на националисти в държавното управление “, сподели водачът на Движение за права и свободи.

"Нашият апел беше още след изборите, когато имахме срещи с ГЕРБ, националистите не би трябвало да влизат във властта. Тогава те споделиха, че нашите предизборни стратегии съответстват на 90%. За това те ни поддържат за някои закони, за което им благодарим. Ние обаче няма по какъв начин да ги поддържаме за присъединяване на националисти в ръководството. Не съм споделил към момента, че желаеме да се инсталираме на мястото на националистите. “
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР