В навечерието на празника на столицата, София избра своята песен

...
В навечерието на празника на столицата, София избра своята песен
Коментари Харесай

Трима големи победители на конкурса за песен на София

В навечерието на празника на столицата, София избра своята ария за 2021 година Това се случи на XI - то издание на Фестивала за поп и рок музика - София 2021, който се провежда от Столична община и Sprint Production.

За първи път в историята на фестивала, огромният победител не е един, а цели трима. Това са Тони Димитрова с песента „ Любов в настоящо време ", Петя Буюклиева със „ Завърни се приятелю " и Маргарита Хранова с „ Моя късна обич ". Трите диви се изправиха една против друга на сцената и бяха оценени най-високо, и с идентичен резултат от професионално жури, ръководено от Михайл Белчев. Песента на Тони Димитрова „ Любов в настоящо време " по текст на Красимир Трифонов и аранжимент на Светослав Лобошки съумя да допре най-силно и представителите на медийното жури.

За наградата се състезаваха 14 авторски песни, особено подбрани за състезанието и показани от известни и по-млади български реализатори. Сред останалите участници в конкуренцията са Богдан Томов, Илия Ангелов, група Хоризонт, Христо Деянов, трио VIVA, Георги Арсов, Антония Маркова и Владо Димов, Moby Dick Project, ЕВА, Black Rose, Delta Roosters. Публиката ще може да чуе техните осъществявания в ефира на Българска национална телевизия на 27 септември и да избере своя любимец, посредством SMS на обединен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на ария.

Средствата са в интерес на Благотворителната акция на Столична община „ Нека бъдем по-добри ", която и тази година поддържа идеята: Информационна акция в поддръжка на дами с репродуктивни проблеми „ Да сверим биологичния си часовник в точния момент ".

Тя е от извънредно значение за демографската политика на страната ни и насочва послания, ориентирани към предварителна защита и запазване репродуктивното здраве на младежите в България.

Музикалният конгрес тази година е ориентиран и към рецесията, породена от COVID-19. Пандемията от COVID-19 продължава да предизвиква тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен мащаб, заради което напъните за попречване на разпространяването на вируса и отбрана на популацията остават отговорност на цялото общество.

Именно по тази причина слоганът на ХI-тото издание на събитието е в синхрон със стартиралата осведомителна акция „ Дай рамо на твоята най-хубава отбрана! Ваксинирай се! ", с цел да насочи вниманието ни към огромната отговорност да запазим както своето, по този начин и здравето на другите, с цел да бъдем още веднъж дружно.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година. Фестивалът се провежда с поддръжката на Министерство на културата, Столична община и Българска национална телевизия, с партньорството на Музикаутор, Профон, Българската музикална асоциация и партньорски организации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР